Κυριακή 5 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως επιμόρφωση για για διευθυντές Προδημοτικής και Ειδικών Σχολείων

  05/06/2020 16:19
Πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως επιμόρφωση για για διευθυντές Προδημοτικής και Ειδικών Σχολείων

Πραγματοποιήθηκε εξ αποστάσεως επιμόρφωση για για διευθυντές Προδημοτικής και Ειδικών Σχολείων

  05/06/2020 16:19
Εξ αποστάσεως τηλεδιασκέψεις για τους/τις διευθυντές/διευθύντριες και διευθύνουσες σχολείων Προδημοτικής Εκπαίδευσης και Ειδικών Σχολείων, πραγματοποιήθηκαν σήμερα με σκοπό την επιμόρφωση και ενημέρωσή τους για το υγειονομικό πρωτόκολλο στα σχολεία.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, οι τηλεδιασκέψεις έγιναν από τη Δρα Ζωή Δωροθέα Πανά, μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και έτυχαν συντονισμού από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο.
 
Η Δρ Πανά παρουσίασε γενικά ενημερωτικά στοιχεία για τη νόσο COVID-19, καθώς και τα επιδημιολογικά δεδομένα της Κύπρου με έμφαση στα παιδιά.
 
Ανέφερε στην παρουσίασή της τις γενικές συστάσεις προφύλαξης και τα μέτρα προστασίας, ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα που αφορούν στο σχολείο και στο υγειονομικό πρωτόκολλο για τα παιδιά προδημοτικής εκπαίδευσης και τα παιδιά που φοιτούν στα ειδικά σχολεία.
 
Κατά τις τηλεδιασκέψεις, δόθηκε χρόνος στους/στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες για υποβολή ερωτήσεων και αποριών. 
 
Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θεωρεί ότι είναι μεγάλης σημασίας η ενημέρωση και η εξοικείωση όλων των στελεχών της εκπαίδευσης με τις υγειονομικές οδηγίες και γι’ αυτό είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών για οποιεσδήποτε αναγκαίες πληροφορίες, ώστε να επιλυθούν τυχόν απορίες για τον χειρισμό και το υγειονομικό  πρωτόκολλο στα θέματα αντιμετώπισης της νόσου COVID-19 στα σχολεία.
 
Τις επόμενες μέρες έχουν προγραμματιστεί τηλεδιασκέψεις για το ίδιο θέμα με σχολικούς βοηθούς/συνοδούς παιδιών με ειδικές ανάγκες στα Ειδικά Σχολεία και στη Μέση Εκπαίδευση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας