Βαριά πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν ανακοινώνει ο Δήμος Λεμεσού

Τέλος στα προειδοποιητικά εξώδικα για όσους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ρυπαίνουν στο Δήμο Λεμεσού, ο οποίος προχωρεί στην εφαρμογή της νομοθεσίας και τις σχετικές οδηγίες από το Τμήμα Περιβάλλοντος.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση,  «ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι από σήμερα όσοι ρυπαίνουν την πόλη, θα πληρώνουν εξώδικα πρόστιμα που ξεκινούν από €200 για φυσικά πρόσωπα και €500 για εταιρείες και τα οποία μπορεί να φτάσουν μέχρι τις €4000».
 
Τονίζεται επίσης ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Αποβλήτων Νόμων 2011 μέχρι 2016, σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμμόρφωση, δεν θα εκδίδεται πλέον προειδοποιητικό εξώδικο, αλλά απευθείας και μόνο εξώδικο.
 
Για το σκοπό αυτό, οι Επιθεωρητές του Δήμου Λεμεσού, είτε μετά από καταγγελία ή παράπονο, είτε αυτοβούλως,  θα διενεργούν καθημερινά συστηματικούς ελέγχους σε όλες τις περιοχές της πόλης για απόβλητα συσκευασιών (κατηγορίας 15), όπως συσκευασίες από χαρτί/χαρτόνι, μέταλλο, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, για  δημοτικά απόβλητα (κατηγορίας 20), όπως κλαδέματα και  ογκώδη απόβλητα, απόβλητα κατασκευών και κατεδαφίσεων (κατηγορίας 17) και απόβλητα ελαστικών.
 
Συγκεκριμένα, σε περίπτωση εντοπισμού παρανομίας,  ο Επιθεωρητής θα ζητά προφορικά από το φυσικό πρόσωπο ή τον εκπρόσωπο της εταιρείας που παρανομεί, να συμμορφωθεί ανάλογα και στο χρονικό διάστημα που κρίνει ο επιθεωρητής αναγκαίο.
 
Θα αναφέρεται δε ότι  θα δοθεί εξώδικη ρύθμιση ύψους 200 ευρώ για φυσικά πρόσωπα ή 500 ευρώ για εταιρείες αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, ενώ σε περίπτωση επανάληψης του αδικήματος, το ποσό θα διπλασιάζεται.
 
Η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι μέχρι σήμερα τα εξώδικα ήταν καθορισμένα στα €85, ωστόσο ο Δήμος έκδιδε μόνο προειδοποιητικά εξώδικα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Μέχρι και την Παρασκευή η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Γέφυρα για τον κόσμο της εργασίας τα σχέδια επιδότησης μισθού νέων πτυχιούχων
Αποκαλυπτήρια προτομής Επίτιμου Προέδρου Επιτροπής Πολυτέκνων Πάφου Λ. Τσέλεπου
Τη σημασία πολιτιστικής κληρονομιάς εξήρε η Κασσιανίδου στα εγκαίνια έργου Πύλης Πάφου
Η θέση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης για τις πλατφόρμες πορνογραφικού υλικού-«Σε εξέλιξη θέσπιση νόμου»
Αυξήθηκαν και στα κατεχόμενα οι «παράνομοι μετανάστες»
Μ. Ευαγγέλου: Πολλαπλά οφέλη από την προσχολική εκπαίδευση
Σωρεία αδυναμιών και παραλήψεων εντόπισε για το Υπουργείο Γεωργίας η Ελεγκτική Υπηρεσία
Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας ο ΠτΔ-Έρχεται σειρά νομοθετημάτων
Η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα η διάδοχος της Αναστασίας Παπαδοπούλου στη «Φωνή»