Δευτέρα 6 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σύσκεψη για το πρόγραμμα «Παρατηρητής των Δασών και της Υπαίθρου 2020»

  05/06/2020 10:35
Σύσκεψη για το πρόγραμμα «Παρατηρητής των Δασών και της Υπαίθρου 2020»

Σύσκεψη για το πρόγραμμα «Παρατηρητής των Δασών και της Υπαίθρου 2020»

  05/06/2020 10:35
Πραγματοποιήθηκε στις 4 Ιουνίου 2020, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψη την οποία προήδρευσε ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Γιάννης Γιαννάκη,  με τη συμμετοχή των Αρμοδίων Υπηρεσιών του Κράτους, της Πυροσβεστικής  Υπηρεσίας,  Τμήμα Δασών, της Πολιτικής Άμυνας και Αστυνομίας. Στη σύσκεψη επίσης συμμετείχαν και 14 εκπρόσωποι Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός της σύσκεψης ήταν  ο καλύτερος  συντονισμός για την  έναρξη του Εθελοντικού Προγράμματος  «Παρατηρητής των Δασών και της Υπαίθρου 2020», το οποίο απευθύνεται σε οργανωμένα σύνολα με νομική οντότητα και όχι σε μεμονωμένους εθελοντές.

Στόχος του Προγράμματος «Παρατηρητής των Δασών και της Υπαίθρου 2020», το οποίο  εφαρμόζεται για δεύτερη συνεχή χρόνια, είναι η ενίσχυση της παρατήρησης στον τομέα της πρόληψης πυρκαγιών με τον έγκαιρο εντοπισμό πιθανών εστιών πυρκαγιών και άμεση ενημέρωση των Αρμόδιων Υπηρεσιών του Κράτους. Αξιοποιώντας δράσεις οργανώσεων στην ύπαιθρο και στα δάση, υπολογίζεται ότι  θα ενεργοποιήσουμε  σε συνεργασία με τις οργανώσεις πάνω από  300 εθελοντές σε διάφορα σημεία της Κύπρου. Το πρόγραμμα είναι υποστηρικτικό εργαλείο προς τις άλλες  δράσεις πρόληψης των Αρμόδιων Υπηρεσιών του Κράτους.
 
Ο αναβαθμισμένος ρόλος του Εθελοντισμού μέσω του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ, αναδεικνύεται και μέσα από τα σχέδια των Αρμόδιων Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση των Πυρκαγιών, ‘’Πυρσός’’ και ‘’Ήφαιστος’’,  της Κυπριακής  Δημοκρατίας. Στα σχέδια, καθορίζεται  ένας  δομημένος και οργανωμένος τρόπος εμπλοκής εθελοντών σε μεγάλες έκτακτες καταστάσεις μέσω του Γραφείου του Επιτρόπου, με τη δημιουργία ξεχωριστού Συντονιστικού για την αξιοποίηση τους.

Το πρωτόκολλο που έχει εκδοθεί από το Γραφείο για του παρατηρητές,  καθορίζει με αυστηρό τρόπο τον ρόλο των εθελοντών,  με πρώτο πάντα μέλημα την προστασία της ανθρώπινης ζωής. 

Επίσης το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ, ανακοινώνει την ολοκλήρωση των εργασιών  του Παγκύπριου Κέντρου Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας. Η υποδομή αυτή, η οποία βρίσκεται στην Κρατική Έκθεση, στεγάζει  αναγκαίο εξοπλισμό του Γραφείου και θα αξιοποιείται σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, ενισχύοντας τον συντονιστικό ρόλο του Γραφείου σε οποιαδήποτε κρίση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας