Κυριακή 25 Οκτ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κρίσιμη συνάντηση ΟΚΥπΥ και νοσηλευτών-«Άμεσα μέτρα εάν δεν καταλήξουμε»

  05/06/2020 09:49
Κρίσιμη συνάντηση ΟΚΥπΥ και νοσηλευτών-«Άμεσα μέτρα εάν δεν καταλήξουμε»

Κρίσιμη συνάντηση ΟΚΥπΥ και νοσηλευτών-«Άμεσα μέτρα εάν δεν καταλήξουμε»

  05/06/2020 09:49
Ύστατη προσπάθεια για να γεφυρωθεί το χάσμα με τις συντεχνίες των νοσηλευτών, κάνει ο Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, που αναμένει τη θετική απάντηση των γιατρών εντός των επόμενων εικοσιτετραώρων.

ΟΚΥπΥ και συντεχνίες συναντώνται εκ νέου, για δεύτερη φορά μέσα σε 24 ώρες  ώστε να καταγραφούν οι άμεσες ανάγκες που υπάρχουν ώστε να εξευρεθεί ο αριθμός των νοσηλευτών που απαιτείται. Οι συντεχνίες των νοσηλευτών υποστηρίζουν πως πρέπει να προσληφθούν 350 νοσηλευτές, με τον ΟΚΥπΥ να θεωρεί μεγάλο αυτό τον αριθμό και προκρίνει την πρόσληψη περίπου 100.

Αυτό είχε αποφασιστεί κατά τη χθεσινή  συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Υπουργού Υγείας, του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου και του Γενικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ.

Οι νοσηλευτές, προειδοποιούν πως εάν δεν επέλθει συμφωνία μπορεί να ανακοινώσουν μέτρα ακόμη και σήμερα, ωστόσο υπάρχει αισιοδοξία στον ΟΚΥπΥ ότι μπορεί να βρεθεί η χρυσή τομή.

Κατά τη σημερινή συνάντηση αποφασίστηκε όπως κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, που θα αφορά στις νέες ανάγκες για νέες υπηρεσίες.
 
Άμεση λήψη μέτρων
Ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), Θεόδωρος Πετέλης, ανέφερε πάντως ότι οι νοσηλευτές θα προβούν σε άμεσα δραστικά μέτρα αν ο ΟΚΥπΥ δεν προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες στελέχωσης των δημοσίων νοσηλευτηρίων.

«Είμαστε υποχρεωμένοι, αν δεν γίνει τίποτα στην σημερινή συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ, να προβούμε σε άμεσα και δραστικά μέτρα», είπε ο κ. Πετέλης.
 
Ανέφερε ότι το θέμα υπάρχει εδώ και δυόμισι χρόνια και ο ΟΚΥπΥ «δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να το αγγίξει στο ελάχιστο».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας