Τέλος για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε Α' και Β' Λυκείου-Στον Προδρόμου οι καθηγητές

Λήγει από σήμερα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, για την Α και Β Λυκείου, ενώ οι καθηγητές θα έχουν εκ νέου συνάντηση με το Υπουργό Παιδείας, το μεσημέρι.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ, Κώστα Χατζησάββα, η οργάνωση είχε θέση ένα αίτημα στο Υπουργείο Παιδείας, όπως τελειώσει η εξ αποστάσεων εκπαίδευση για τις δύο τάξεις του Λυκείου, πριν την έναρξη των Παγκύπριων Εξετάσεων, με το Υπουργείο Παιδείας να συμφωνεί και να ανακοινώνει το τέλος της σχολικής χρονιάς για τα Λύκεια.
 
«Με αυτό τον τρόπο οι καθηγητές θα είναι επικεντρωμένοι στις Παγκύπριες Εξετάσεις, αφού θα πρέπει να διορθώσουν γραπτά και να επιτηρούν».
 
Παράλληλα, όπως πρόσθεσε ο κ. Χατζησάββας, η ηγεσία της οργάνωσης αναμένεται να έχει συνάντηση εκ νέου με τον υπουργό Παιδείας, στη 1:30 το μεσημέρι, κατά την οποία θα συζητήσουν διάφορα εκπαιδευτικά ζητήματα ή εκκρεμότητες που έχουν σχέση με τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, αλλά και άλλα ζητήματα, όπως για παραδείγματος χάριν οι κενές θέσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε διευθυντικό προσωπικό από τις αφυπηρετήσεις.
 
Νέες προσπάθειες για το συνταξιοδοτικό
Εξάλλου, οι τρεις εκπαιδευτικές οργανώσεις έχουν ανοίξει και πάλι τον φάκελο του συνταξιοδοτικού, αφού για πρώτη φορά μετά την καραντίνα, θα ζητήσουν εκ νέου συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Πετρίδη.  
 
Ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ τόνισε πως είχαν στείλει επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, για διευθέτηση μιας συνάντησης για το θέμα, ωστόσο λόγω της πανδημίας δεν έγινε κατορθωτό να συναντηθούν. Γι΄ αυτό το λόγο, ξεκαθάρισε, θα αποστείλουν το συντομότερο δυνατό νέα επιστολή, μέσω της οποίας θα ζητούν συνάντηση.
 
Υπέδειξε παράλληλα, πως είναι μια σοβαρή εκκρεμότητα, το συνταξιοδοτικό ζήτημα και τόνισε πως η θέση της οργάνωσης δεν έχει αλλάξει, αφού αυτό που ζητούν οι καθηγητές είναι την ένταξη όλων των εκπαιδευτικών στο υφιστάμενο συνταξιοδοτικό σχέδιο.

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας