Εγκαινιάστηκαν τα γραφεία της Μητροπόλεως Τριμυθούντος

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη η τελετή των εγκαινίων των γραφείων τής Ιεράς Μητροπόλεως Τριμυθούντος, από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής, στην τελετή των εγκαινίων, εκτός από τον Μητροπολίτη Τριμυθούντος Βαρνάβα, παρέστησαν ο Μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος, δήμαρχοι τής περιφέρειας Τριμυθούντος, συνεργάτες και δωρητές, κληρικοί και λαός τής Μητροπόλεως.

Μετά την τέλεση του αγιασμού των γραφείων, ο Τριμυθούντος Βαρνάβας ευχαρίστησε όλους όσοι κοπίασαν για την αποπεράτωση του έργου, λέγοντας ότι «σήμερα μας αξιώνει όλους ο Πανάγαθος δωρεοδότης Θεός να εγκαινιάζουμε τα ιδιόκτητα γραφεία μας στο Δάλι».

Για την αγορά και ανακαίνιση των κτηρίων τής πρώην γνωστής ως ΣΠΕ Ιδαλίου, η Ιερά Αρχιεπισκοπή κατέβαλε περί το €1 εκ., €622 χιλ. για την αγορά και €350 χιλ. για την ανακαίνιση, ενώ η Ιερά Μητρόπολη Τριμυθούντος συνήψε προσωπικό δάνειο ύψους €200 χιλ. για την ολοκλήρωση του όλου εγχειρήματος, είπε.
 
Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος ανέφερε ότι η θέση του ήταν πάντα ότι η Καθέδρα πρέπει να είναι δίπλα στον Καθεδρικό Ναό, ωστόσο έβλεπε ότι δεν υπήρχε χώρος για να γειτνιάζουν τα δύο.
 
«Φαίνεται ότι ο Θεός γνώριζε τον πόθο πρώτα τον δικό σας κι έπειτα τον δικό μας και καθυστερούσε να μας δοθεί άδεια για να αρχίσουμε το έργο τής οικοδομής. Κι όταν η Ελληνική Τράπεζα πήρε τα κτήρια τής Συνεργατικής, έδωσε ο Θεός και καταφέραμε να αγοράσουμε αυτό το κτήριο που ήταν ακριβώς δίπλα από τον Μητροπολιτικό σας Ναό» είπε, ενώ ευχήθηκε ο Θεός να τους δίνει κουράγιο στο έργο τους.

Μετά το πέρας των ομιλιών, κλήρος και λαός έλαβαν την ευλογία τού Αρχιεπισκόπου  και ραντίστηκαν με το ύδωρ τού αγιασμού, ενώ είχαν την ευκαιρία να περιδιαβούν στους εγκαινιασθέντες χώρους τής Μητροπόλεως.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Στους 32 βαθμούς η θερμοκρασία
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ
Πάνω από 1,100 κλήσεις στο 1410 το 2021-Άγχος, θλίψη και δυσκολίες λόγω Covid στο επίκεντρο
Βράβευσε τοπικές αρχές, επιχειρήσεις, οργανισμούς για πράσινες δράσεις ο Πρόεδρος
Το Κόμμα για τα Ζώα χαιρετίζει απόφαση Υπουργείου Γεωργίας για πυροτεχνήματα
Στο 83,3% η θνησιμότητα λαγών που απελευθερώθηκαν-Προβληματισμένη η Υπηρεσία Θήρας
Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Η Υπουργός Γεωργίας ξεκίνησε συναντήσεις με παραγωγούς, αγρότες και ψαράδες
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία