Παρασκευή 3 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αφιερωμένο στην κοινότητα Ακάμα το ερχόμενο Σ/κ από το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος

  04/06/2020 15:49
Αφιερωμένο στην κοινότητα Ακάμα το ερχόμενο Σ/κ από το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος

Αφιερωμένο στην κοινότητα Ακάμα το ερχόμενο Σ/κ από το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος

  04/06/2020 15:49
Το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος αποφάσισε να αφιερώσει το διήμερο 6 – 7 Ιουνίου στην Κοινότητα του Ακάμα.
 
Σε ανακοίνωση του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που φέτος έχει ως ειδικό θέμα τη βιοποικιλότητα, το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος αναφέρει ότι αποφάσισε να αφιερώσει το διήμερο 6 – 7 Ιουνίου σε ένα περιβαλλοντικό θησαυρό, παρέα με τους ντόπιους.
 
«Ο περιορισμός των κινήσεων μας, που η πανδημία επέφερε, μας απάλλαξε από ξύλινες παλαιότερες πρακτικές, άψυχων ανακοινώσεων ή θεωρητικών παρουσιάσεων σε κλειστές αίθουσες. Αποφασίσαμε λοιπόν φέτος τιμώντας την πραγματική διάσταση της μέρας να ζητήσουμε από τους Κοινοτάρχες και τους νέους του Ακάμα να μας ξεναγήσουν στη γη τους. Τους ζητήσαμε να μας οδηγήσουν στους περιβαλλοντικούς θησαυρούς που γνωρίζουν και να μας μυήσουν στις πολύτιμες αναμνήσεις τους από τον Ακάμα», προσθέτει.
 
Σημειώνει ότι στις 9 το πρωί της 6ης Ιουνίου «θα βρισκόμαστε στο Δημαρχείο της Πόλης Χρυσοχούς για δίωρη συζήτηση με τους Κοινοτάρχες και τους νέους του Ακάμα».
 
«Στη συνέχεια όλοι μαζί θα προβούμε σε καθαρισμό της παραλίας της Λίμνης, για να επιτρέψουμε στις χελώνες να βρουν καθαρές παραλίες, να δημιουργήσουν τους θόλους και να αφήσουν τα αυγά τους. Το απόγευμα σχεδιάζουμε να μπούμε στην καρδιά του Ακάμα με περιήγηση στα πιο ευαίσθητα κομμάτια του, ενώ την Κυριακή θα επισκεφτούμε μία-μία τις Κοινότητές του. Αναμένουμε αυτή τη συνάντηση με μεγάλη προσμονή διότι ήμασταν πάντοτε της άποψης ότι οι ντόπιοι κατέχουν πολύτιμη γνώση, η οποία, σε συνδυασμό με τις κατευθυντήριες οδηγίες προστασίας των περιοχών ως το ευρωπαϊκό κεκτημένο επιβάλλει, καθώς και την επιστημονική γνώση, μπορεί να αξιοποιηθεί ως ασπίδα προστασίας για προστασία του πολύτιμου μας Ακάμα και όλων των πλασμάτων που διαβιούν σε αυτόν», καταλήγει.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας