Η ΕΝΙΚ καλεί σε πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας του ΓεΣΥ

Η Ένωση Ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ) καλεί όλους να εφαρμόσουν πιστά τη νομοθεσία του ΓεΣΥ, σημειώνοντας ότι ουδείς είναι υπεράνω του Νόμου.

Σε ανακοίνωσή της, αναφορικά με την άσκηση ιδιωτικής ιατρικής εντός του Γενικού Συστήματος Υγείας, η  ΕΝΙΚ υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται δια νόμου και καλεί την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να υπερασπιστούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν και υπεύθυνα, όπως ορίζει και το καθήκον τους, τη νομοθεσία που αυτοί ενέκριναν και υπερψήφισαν.

Σε ό,τι αφορά περαιτέρω στη νομοθεσία, με την οποία ξεκαθαρίζεται ότι όποιος γιατρός του ΓΕΣΥ ασκεί ιδιωτική ιατρική παράλληλα με το σύστημα στην ουσία παρανομεί και βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας διαπράττει ποινικό αδίκημα, η ΕΝΙΚ αναφέρει πως πρέπει να εφαρμόζεται πιστά, χωρίς διακρίσεις, ο νόμος που ψήφισε η Βουλή.
 
Όπως σημειώνει «το ίδιο το σύστημα είναι το πρώτο που θα έπρεπε να διασφαλίζει τη λειτουργία του στα πλαίσια του νόμου και να μην επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές, που αποσκοπούν σε επιπρόσθετο προσωπικό κέρδος, εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη και εις βάρος συναδέλφων που ασκούν ιδιωτική ιατρική εκτός ΓεΣΥ».

Αναφέρει ακόμα ότι «οφείλουμε να τονίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων εντός του ΓεΣΥ, υπηρετούν το σύστημα με συνέπεια,  χωρίς να παραβιάζουν τη νομοθεσία», ωστόσο, συμπληρώνει ότι -εκεί και όπου εντοπίζονται καταχρηστικές συμπεριφορές- πρέπει να τυγχάνουν της ανάλογης διαχείρισης».

Δειτε Επισης

Στους 30 βαθμούς η θερμοκρασία-Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα
Αναμένουν να δουν στην πράξη την εργοδότηση αλλοδαπών οι επιχειρήσεις-«Μύθος» για φθηνή λύση
Ένα βήμα πριν το «record» στα σχολεία υψηλού κινδύνου-Σε επαγρύπνηση οι φρουροί για τις λαμπρατζιές
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού