Πέμπτη 9 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Η ΕΝΙΚ καλεί σε πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας του ΓεΣΥ

  04/06/2020 15:00
Η ΕΝΙΚ καλεί σε πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας του ΓεΣΥ

Η ΕΝΙΚ καλεί σε πιστή εφαρμογή της νομοθεσίας του ΓεΣΥ

  04/06/2020 15:00
Η Ένωση Ιατρών Κύπρου (ΕΝΙΚ) καλεί όλους να εφαρμόσουν πιστά τη νομοθεσία του ΓεΣΥ, σημειώνοντας ότι ουδείς είναι υπεράνω του Νόμου.

Σε ανακοίνωσή της, αναφορικά με την άσκηση ιδιωτικής ιατρικής εντός του Γενικού Συστήματος Υγείας, η  ΕΝΙΚ υπενθυμίζει ότι απαγορεύεται δια νόμου και καλεί την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να υπερασπιστούν με όλα τα μέσα που διαθέτουν και υπεύθυνα, όπως ορίζει και το καθήκον τους, τη νομοθεσία που αυτοί ενέκριναν και υπερψήφισαν.

Σε ό,τι αφορά περαιτέρω στη νομοθεσία, με την οποία ξεκαθαρίζεται ότι όποιος γιατρός του ΓΕΣΥ ασκεί ιδιωτική ιατρική παράλληλα με το σύστημα στην ουσία παρανομεί και βάσει της υφιστάμενης νομοθεσίας διαπράττει ποινικό αδίκημα, η ΕΝΙΚ αναφέρει πως πρέπει να εφαρμόζεται πιστά, χωρίς διακρίσεις, ο νόμος που ψήφισε η Βουλή.
 
Όπως σημειώνει «το ίδιο το σύστημα είναι το πρώτο που θα έπρεπε να διασφαλίζει τη λειτουργία του στα πλαίσια του νόμου και να μην επιτρέπει καταχρηστικές συμπεριφορές, που αποσκοπούν σε επιπρόσθετο προσωπικό κέρδος, εις βάρος του φορολογούμενου πολίτη και εις βάρος συναδέλφων που ασκούν ιδιωτική ιατρική εκτός ΓεΣΥ».

Αναφέρει ακόμα ότι «οφείλουμε να τονίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων εντός του ΓεΣΥ, υπηρετούν το σύστημα με συνέπεια,  χωρίς να παραβιάζουν τη νομοθεσία», ωστόσο, συμπληρώνει ότι -εκεί και όπου εντοπίζονται καταχρηστικές συμπεριφορές- πρέπει να τυγχάνουν της ανάλογης διαχείρισης».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας