Δευτέρα 6 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κατέθεσε εισηγήσεις για το πρωτόκολλο των γυμναστηρίων και περιμένει το Υπ. Υγείας ο ΚΟΑ

  04/06/2020 14:44
Κατέθεσε εισηγήσεις για το πρωτόκολλο των γυμναστηρίων και περιμένει το Υπ. Υγείας ο ΚΟΑ

Κατέθεσε εισηγήσεις για το πρωτόκολλο των γυμναστηρίων και περιμένει το Υπ. Υγείας ο ΚΟΑ

  04/06/2020 14:44
Εν αναμονή της απάντησης του Υπουργείου Υγείας για το Πρωτόκολλο που θα διέπει τη λειτουργία των γυμναστηρίων, κολυμβητηρίων και άλλων αθλητικών χώρων, καθώς και το Πρωτόκολλο που θα διέπει τα αθλήματα, βρίσκεται ο ΚΟΑ.
 
Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης στο ΚΥΠΕ, ο Οργανισμός από τη στιγμή που ολοκληρώθηκε χθες η συνεδρία του Υπουργικού και υπήρξαν οι αποφάσεις και οι ανακοινώσεις για επαναλειτουργία των χώρων αυτών και των αθλημάτων, ξεκίνησε δουλειά, κατόπιν αιτήματος του Υπουργείου Παιδείας, για διευκρινήσεις σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας.
 
«Ο Υπουργός Παιδείας μας ζήτησε να ετοιμάσουμε διευκρινιστικές ανακοινώσεις για το διάταγμα. Εμείς έχουμε ετοιμάσει εισηγήσεις, απόψεις για τα Πρωτόκολλα των χώρων και των αθλημάτων που ξεκινούν, τα οποία έχουμε υποβάλει στο Υπουργείο Υγείας», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης.
 
Όπως σημείωσε, το Υπουργείο Υγείας έχει τον τελικό λόγο και μαζί με τους συνεργάτες του, την επιδημιολογική ομάδα θα αποφασίσουν. «Εμείς αναμένουμε», είπε.
 
Ερωτηθείς αν θα επαναρχίσουν κάποια πρωταθλήματα από τη στιγμή που η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως από τις 9 Ιουνίου μπορεί να ξεκινήσει εκ νέου η αγωνιστική δράση, ο κ. Μιχαηλίδης είπε πως αυτή τη στιγμή όλα τα πρωταθλήματα σε όλα τα ομαδικά αθλήματα έχουν διακοπεί οριστικά, άρα η πρόνοια αυτή θα τεθεί σε ισχύ σε μεταγενέστερο στάδιο.
 
Σύμφωνα με τις χθεσινές αποφάσεις του Υπουργικού, από το Σάββατο, 13 Ιουνίου 2020 μπορούν να επαναλειτουργήσουν οι σχολές χορού και τα γυμναστήρια, στο πλαίσιο της Γ΄ Φάσης της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων για προστασία έναντι της επιδημίας του κορωνοϊού. Τα κολυμβητήρια επαναλειτουργούν από τις 5 Ιουνίου.
 
Το Υγειονομικό Πρωτόκολλο και οι άλλες οδηγίες θα αφορούν την επαναλειτουργία γυμναστηρίων, άλλων ανάλογων αθλητικών κέντρων όπως πυγμαχία, τζούντο, τάε κβο ντο, πιλάτες.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας