Ζητούν επιτακτικά παραίτηση Οζερσάι-Τατάρ για το θέμα των οδοφραγμάτων οι Τ/κ

Την δεύτερη εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την «βουλή» πραγματοποίησαν σήμερα ο Τ/κ εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές που μαζικά και πάλι ζήτησαν να καθορισθεί ημερομηνία επανέναρξης των διελεύσεων ώστε να μπορέσουν να πάνε στις δουλειές τους.
 
Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε στα κατεχόμενα, ότι κατόπιν αιτήματος του Ερσίν Τατάρ θα συναντηθεί στις 14.00 με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί για να συζητήσουν το θέμα των οδοφραγμάτων.
 
Με συνθήματα «Θέλουμε να γυρίσουμε στις δουλειές μας», «Ανοίξτε τα οδοφράγματα να πάμε στις δουλειές», «Το μαχαίρι έφτασε στο κόκαλο», «Κυβέρνηση παραιτήσου» - εννοώντας την ψευδοκυβέρνηση – και «Τατάρ – Οζερσάι έξω», δεκάδες ήταν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που άρχισε με συγκέντρωση σε κεντρικό σημείο της κατεχόμενης Λευκωσίας στις 10.30 και συνεχίστηκε με πορεία προς την «βουλή» γύρω στις 11.00 όπου παρέμειναν για μιάμιση περίπου ώρα.
 
Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν, συνοδευόμενος από «βουλευτές» βγήκε από το κτίριο της «βουλής», όπου συνεδρίαζε η ολομέλεια, και μίλησε με τους διαμαρτυρόμενους, όπως έκανε και ο πρόεδρος του ΔΚ, Φικρί Ατάογλου, ο «βουλευτής» του ΚΚΔ, Χουσείν Αγκολεμλί, αλλά και ο πρόεδρος του ΚΕΕ και «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ.
 
Ο «αναπληρωτής «πρωθυπουργός», Κουντρέτ Οζερσάι ζήτησε να εισέλθει στη «βουλή» ομάδα 5 ατόμων εκ μέρους των εργαζομένων για να συζητήσουν,πράγμα που οι ίδιοι απέρριψαν και τον κάλεσαν να βγει έξω από το κτίριο, αλλά δεν το έπραξε.
 
Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, μιλώντας στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας ο Ερσίν Τατάρ είπε ότι η μεγαλύτερή του ευχή είναι όπως μπορέσουν αυτοί να πάνε στις δουλειές τους και οι συζητήσεις για να βρεθεί λύση στο ζήτημα και να καθοριστούν οι κανόνες ασφάλειας υγείας συνεχίζονται. Για τις αποφάσεις που θα ληφθούν, πρόσθεσε, θα ενημερώσουν τους εργαζόμενους.
 
Ο κ. Τατάρ ζήτησε να ενημερώσει μια αντιπροσωπεία 5 ατόμων εντός της «βουλής» για το θέμα, αλλά οι διαμαρτυρόμενοι αρνήθηκαν και τους απάντησαν πως αυτό που αναμένουν από την «κυβέρνηση» είναι να τους δώσει μια ξεκάθαρη ημερομηνία για το πότε μπορούν να πάνε στις δουλειές τους στο «νότο», τις οποίες κινδυνεύουν να χάσουν.
 
Οι διαμαρτυρόμενοι επανέλαβαν τα 4 αιτήματά τους που αφορούν την θετική απάντηση της «κυβέρνησης» για την επανέναρξη των διελεύσεων στις 8 Ιουνίου, πώς θα γίνουν τα τεστ που ζητεί η ε/κ πλευρά λαμβάνοντας υπόψην και την δική τους οικονομική δυνατότητα, ποιοι θα είναι οι όροι κατά την επιστροφή τους από την εργασία τους (ΣΣ: αν θα χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα), εάν υπάρχουν κάποια άλλα μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες τους να τούς ανακοινωθούν.
 
Οι Τ/κ εργαζόμενοι ανέφεραν ότι θα επανέλθουν αν χρειαστεί με νέα εκδήλωση διαμαρτυρίας.
 
Ένα από τα πανό στην εκδήλωση έγραφε με λατινικούς χαρακτήρες στην κυπριακή διάλεκτο «Χέλουμε ανοίξεις πόρτα....Δεν ακούει αλλόπως. Αλλόπως ακούει!» το οποίο υπέγραφε η «ομάδα βιοπαλαιστών Λουρτζουνίας».
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λαμβάνει αποφάσεις για οδοφράγματα ο Αναστασιάδης, συγκάλεσε σύσκεψη ο Ακιντζί

Δειτε Επισης

Νέα διαδικασία στο Δικαστήριο για την υπόθεση της Ευδοκίας Λοΐζου-Δεν καταβάλλει τις αποζημιώσεις το ΡΙΚ
Σε ποιους δήμους και κοινότητες κατατέθηκαν οι περισσότερες ενστάσεις για μετακινήσεις ψηφοφόρων
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Άγνοια Κυβέρνησης για τα περί μεταφοράς πυραύλων από το Κατάρ στο Ισραήλ μέσω Κύπρου
Το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση στο Ιράν
Telegraph για επίθεση Ισραήλ-«Ο Νετανιάχου έκανε αυτό που τον προειδοποίησε ο πλανήτης να μην κάνει»
Επεισοδιακή καταδίωξη 22χρονου στην Πάφο-Επιτέθηκε σε αστυνομικό
Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας