Ικανοποίηση για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας των Πράσινων Σημείων, εκφράζει ο Δήμος Στροβόλου

Την ικανοποίησή του με τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη λειτουργία του Πράσινου Σημείου Στροβόλου, μέσω του οποίου εξυπηρετείται σχεδόν ολόκληρος ο αστικός πληθυσμός Λευκωσίας, εκφράζει, σε ανακοίνωση του, ο Δήμος Στροβόλου.
 
Σημειώνει ότι σύμφωνα με την ετήσια έκθεση για την περίοδο 01/04/2019-  31/03/2020 που ετοιμάστηκε από την ανάδοχο εταιρεία Citipost IKE, μόνο τον πρώτο χρόνο συνελέγησαν 2909,58 τόνοι αποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών στο Πράσινο Σημείο Στροβόλου.
 
«Συνολικά, από όλα τα Πράσινα Σημεία της Λευκωσίας συγκεντρώθηκαν 4822,40 τόνοι, ενώ 4641 τόνοι έχουν μεταφερθεί σε αδειοδοτημένες μονάδες για την ορθή διαχείρισή τους. Παράλληλα, 164,88 τόνοι αποβλήτων παραδόθηκαν σε συλλογικά συστήματα ενώ 462,08 τόνοι αποβλήτων πωλήθηκαν ή δόθηκαν για επαναχρησιμοποίηση», προσθέτει.
 
Αναφέρει, επίσης, ότι η λειτουργία των Πράσινων Σημείων κρίνεται επιτυχής, παρά τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά καιρούς, κάτι αναμενόμενο για μια νέα προσπάθεια, ενώ με την πάροδο του χρόνου και την ωρίμανση του θεσμού αναμένεται να καλυφθούν τυχόν ελλείψεις.
 
Ο Δήμος Στροβόλου σημειώνει ότι εξακολουθεί να υποστηρίζει το έργο που επιτελείται στα Πράσινα Σημεία και καλεί τους δημότες να τα χρησιμοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερο για τη δωρεάν και ορθή απόρριψη των οικιακών ρευμάτων αποβλήτων.
 
Αναφέρει, τέλος, ότι για βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν εισηγήσεις μέσω των ειδικών κιβωτίων παραπόνων που έχουν τοποθετηθεί για τον σκοπό αυτό στον χώρο των Πράσινων Σημείων. 

Δειτε Επισης

Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων