Παρασκευή 3 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Όχι ιδιωτικών νηπιαγωγείων στην εκ περιτροπής φοίτηση-«Κάποια δεν θα ανοίξουν»

  04/06/2020 13:45
Όχι ιδιωτικών νηπιαγωγείων στην εκ περιτροπής φοίτηση-«Κάποια δεν θα ανοίξουν»

Όχι ιδιωτικών νηπιαγωγείων στην εκ περιτροπής φοίτηση-«Κάποια δεν θα ανοίξουν»

  04/06/2020 13:45
Προβληματισμένοι παρουσιάζονται οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών νηπιαγωγείων, μετά το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, που δόθηκε στη δημοσιότητα, όσον αφορά στη λειτουργία τους. Υπάρχουν και δεύτερες σκέψεις από ορισμένα νηπιαγωγεία, αφού λόγω μειωμένου κύκλου εργασιών, θα είναι δύσκολη η βιωσιμότητά τους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Μιλώντας στον REPORTER η πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικής Προσχολικής Εκπαίδευσης Κύπρου, Λαύρα Ηρακλέους, ανέφερε πως τα πρωτόκολλα που σύνταξε το Υπουργείο Παιδείας προκαλούν διάφορα προβλήματα, όσον αφορά στην λειτουργία των σχολείων, ενώ δημιουργείται πρόβλημα και στην βιωσιμότητα των νηπιαγωγείων.
 
Όπως εξήγησε, με βάση τα πρωτόκολλα προνοείται να υπάρχουν στις αίθουσες τρεις μαθητές ανά τετραγωνικά μέτρα, ωστόσο για να πραγματοποιηθεί αυτό, θα πρέπει να χωριστούν οι μαθητές σε ομάδες. Η κ. Ηρακλέους τόνισε πως αυτό θα μειώσει τον κύκλο εργασιών, καθώς επίσης και τα έσοδα για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, αφού οι μαθητές που θα φοιτήσουν στα σχολεία θα είναι λιγότεροι.
 
«Τα νηπιαγωγεία είναι κλειστά από το Μάρτιο, άρα είναι μηδαμινές οι απολαβές. Παράλληλα, είναι μειωμένες και οι απολαβές τον Ιούνιο, λόγω του ότι κάποιοι γονείς έχουν ήδη προπληρώσει. Εκτός αυτού, με την επαναλειτουργία των σχολείων, το προσωπικό δεν θα βρίσκεται στα σχέδια της Κυβέρνησης, που λήγουν στις 12 Ιουνίου και θα πρέπει να περιμένουμε τις προϋποθέσεις για τα νέα σχέδια του φθινοπώρου».
 
Η κ. Ηρακλέους ξεκαθάρισε πως δεν είναι υπέρ της εκ περιτροπής φοίτησης των μαθητών στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία, χαρακτηρίζοντάς το αντιπαιδαγωγικό, σημειώνοντας πως και οι γονείς είναι κατά αυτού του συστήματος.
 
Πρόσθεσε πως η εκ περιτροπής φοίτηση των παιδιών στα νηπιαγωγεία, δημιουργεί πρόβλημα στους γονείς, αφού για μία εβδομάδα θα πηγαίνουν τα παιδιά στα σχολεία και την άλλη θα κάθονται, τονίζοντας πως είναι δώρο άδωρο. Γι’ αυτό το λόγο, υπέδειξε, κάποια νηπιαγωγεία κάνουν δεύτερες σκέψεις, ως προς την επαναλειτουργία τους.
 
Τόνισε πως μέχρι την Τρίτη θα πρέπει να ενημερώσουν τα νηπιαγωγεία τους γονείς, όσον αφορά στην επαναλειτουργία τους, αλλά και ποια παιδιά θα επιστρέψουν, ποια όχι και γιατί.
 
Πρακτικά προβλήματα εντός των σχολικών μονάδων
Η κ. Ηρακλέους, σχολιάζοντας και τον τρόπο επαναλειτουργίας των νηπιαγωγείων, τόνισε πως υπάρχουν πράγματα που είναι πρακτικά δύσκολα να εφαρμοστού.
 
Αναφερόμενη στην πρόνοια για δύο παιδιά ανά τραπέζι, υπέδειξε πως δημιουργείται πρακτικό θέμα, αφού δεν θα υπάρχει ο απαιτούμενος χώρος. Ξεκαθάρισε πως είναι προτεραιότητα η τήρηση των κανόνων προσωπικής ασφάλειας, ωστόσο υπάρχουν κάποια σημεία στο πρωτόκολλο, που προκαλούν προβλήματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας