Ετοιμάζει έκθεση για συμβάσεις τεστ και εξοπλισμό κορωνοϊού η Ελεγκτική Υπηρεσία

Τις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες αναμένεται ότι θα είναι έτοιμη η έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τις συμβάσεις, τις διαγνωστικές εξετάσεις και τον εξοπλισμό που αγόρασε η Κυβέρνηση κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο Μάριος Πετρίδης, λειτουργός ελέγχου και εκπρόσωπος Τύπου της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

«Σε σχέση με τους ελέγχους μας οι οποίοι είναι σε εξέλιξη σχετικά με το Υπουργείο Υγείας και με τις συμβάσεις οι οποίες έχουν συναφθεί εν καιρώ πανδημίας είμαστε σε θέση να δηλώσουμε ότι η σχετική έκθεση εφόσον σταλούν κάποια στοιχεία από το Υπουργείο Υγείας θα είναι έτοιμη εντός των επόμενων δύο με τριών εβδομάδων, νοουμένου ότι έχουμε τα στοιχεία εγκαίρως», ανέφερε ο κ. Πετρίδης σε δηλώσεις του στη Βουλή.

Διευκρίνισε ότι η έκθεση θα αφορά το ζήτημα των συμβάσεων, των τιμών των διαγνωστικών εξετάσεων για την ανίχνευση του κορωνοϊού και θέματα εξοπλισμού όπως είναι οι μάσκες.

Ήδη, πρόσθεσε ο κ. Πετρίδης, «έχουμε στείλει υπενθυμίσεις στον ΟΚΥπΥ, ο οποίος δυστυχώς δεν μας έχει απαντήσει εγκαίρως».  Αναμένουμε απάντηση, είπε, «αν δεν μας απαντήσει, τότε θα είμαστε αναγκασμένοι με βάση τη διαδικασία μας να εκδώσουμε έκθεση χωρίς τα σχόλια του».

Εάν απαντήσει εγκαίρως, είπε, τότε θα ενσωματωθούν τα σχόλια του στο κείμενο της έκθεσης, θα αποσταλούν για κάποια τελική διαμόρφωση γνώμης και στη συνέχεια θα είναι έτοιμη η έκθεσή μας προς δημοσιοποίηση και προς συζήτηση σε όποια επιτροπή του κοινοβουλίου το επιθυμεί.

Σε ερώτηση αν έχουν εξαχθεί οποιαδήποτε συμπεράσματα που δεν εξαρτώνται από τις απαντήσεις που αναμένει η Ελεγκτική Υπηρεσία, ανέφερε ότι «συνήθως η διαδικασία μας είναι ότι θα περιμένουμε μέχρι την έκδοση της τελικής έκθεσης. Είτε αυτή θα έχει τα σχόλια των αρμοδίων, είτε δεν θα τα έχει διότι θα έχουν καθυστερήσει να τα υποβάλουν». 

Δειτε Επισης

Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας
Πόρισμα διοικητικής έρευνας Ακάμα και χρονοδιάγραμμα ζητά η Επιτροπή Περιβάλλοντος
Σε άλλη χώρα γεννήθηκε το 22,7% των κατοίκων της Κύπρου