Γάμοι και βαφτίσια για λίγους από τις 24 Ιουνίου-Διευκρινίσεις Ιωάννου

Γάμοι, βαφτίσεις και άλλες εκδηλώσεις σε χώρους δεξιώσεων, με μέγιστο αριθμό τα 75 άτομα θα μπορούν να τελούνται από τις 24 Ιουνίου, σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.
 
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, η αρχική απόφαση ήταν αυτές που είναι μαζικές συναθροίσεις και υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης, όπως αναβληθούν για τον Σεπτέμβρη.
 
«Λαμβάνοντας υπόψη όμως και την καλή επιδημιολογική εικόνα που επικρατεί, έχουμε αποφασίσει ότι από τις 24 Ιουνίου, να μπορούν να υπάρχουν 75 άτομα σε εξωτερικό και 50 σε εσωτερικό χώρο και από τις 14 Ιουλίου να αυξηθεί στα 150 άτομα. Άρα οποιοσδήποτε θέλει να κάνει μια εκδήλωση έίτε είναι γάμος, είτε είναι πάρτι σε σπίτι είτε βάπτιση ισχύει ο μέγιστος αριθμός ατόμων που έχουμε πει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Υγείας.
 
Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, από τις 24 Ιουνίου μέχρι τις 6 Ιουλίου, θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις (φυσική παρουσία στο ίδιο υποστατικό/εγκατάσταση ανεξαρτήτως εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου) μέχρι 50 άτομα σε εσωτερικό, νοουμένου ότι θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όσον αφορά άτομο ανά τετραγωνικά μέτρα.
 
Από 7 Ιουλίου μέχρι 30 Αυγούστου, θα επιτρέπονται οι συναθροίσεις (φυσική παρουσία στο ίδιο υποστατικό/εγκατάσταση ανεξαρτήτως εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου) μέχρι 75 άτομα σε εσωτερικό χώρο ή μέχρι 150 άτομα σε εξωτερικό, νοουμένου ότι θα τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα, όσον αφορά άτομο ανά τετραγωνικά μέτρα.
 
Από την 1η Σεπτεμβρίου, αίρονται οι περιορισμοί στον μέγιστο αριθμό, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τα Διατάγματα που θα βρίσκονται σε ισχύ τη δεδομένη στιγμή.
 
Διευκρινίζεται περαιτέρω ότι για τα πιο πάνω σημεία 1 και 2, δεν επιτρέπεται η ταυτόχρονη μαζική συνάθροιση και στον εσωτερικό και στον εξωτερικό χώρο.
 
Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι, εφόσον τηρούνται τα τετραγωνικά μέτρα ανά άτομο βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ο μέγιστος αριθμός ατόμων καθορίζεται πιο πάνω ανεξαρτήτως του μεγέθους του χώρου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια
Ανησυχία Βουλευτών για μείωση του αποθεματικού του Ταμείου ΑΠΕ και ΕΞΕ
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
BINTEO: Μαθητής συγκινεί... Ξυρίζει το κεφάλι του για να συμπαρασταθεί σε καρκινοπαθή καθηγήτρια
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας