Πέμπτη 2 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Προς οριστική επίλυση βαίνει το θέμα κυβερνητικών γιατρών με ΟΚΥπΥ

  04/06/2020 10:22
Προς οριστική επίλυση βαίνει το θέμα κυβερνητικών γιατρών με ΟΚΥπΥ

Προς οριστική επίλυση βαίνει το θέμα κυβερνητικών γιατρών με ΟΚΥπΥ

  04/06/2020 10:22
Προς οριστική επίλυση βαίνει το θέμα για την οικονομική πρόταση παραχώρησης κινήτρων προς τους κυβερνητικούς γιατρούς ύστερα από τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), ο οποίος έχει εγκρίνει την τελική πρόταση με όσα είχαν συμφωνηθεί στη συνάντηση της Τρίτης.
 
Οι αποφάσεις φαίνεται ότι κατ΄ αρχήν ικανοποιούν τις απαιτήσεις των κυβερνητικών γιατρών, που θα τεθούν επίσημα επί του θέματος ύστερα από ενημέρωση και διαβούλευση με τα συλλογικά τους όργανα.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου είπε ότι «θα σταλεί σήμερα γραπτώς η πρότασή μας προς τις συντεχνίες και αναμένουμε ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη και εντός των ημερών θα υπογραφεί η συμφωνία».
 
Πρόσθεσε ότι «οι συντεχνίες των κυβερνητικών γιατρών δεσμεύθηκαν να το πάρουν στα συλλογικά τους όργανα για να το συζητήσουν».
 
Ερωτηθείς τι περικλείει η πρόταση, ο κ. Χαριλάου αρκέστηκε να πει «όσα συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη της Τρίτης. Η συμφωνία περιλαμβάνει το συνολικό ποσό παραχώρησης κινήτρων και το πώς θα κατανέμεται αυτό το ποσό».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συμφωνία φαίνεται ότι θα «κλειδώσει» στα €21 εκατομμύρια, τα οποία θα διανέμονται στους γιατρούς με «οριζόντιο» τρόπο, δηλαδή ο κάθε γιατρός θα λαμβάνει το ποσό των €1.850 μηνιαίως επιπρόσθετα του μισθού του, ενώ θα μπορεί να αυξήσει το ποσό αυτό μέχρι €2.600 περίπου τον μήνα, ανάλογα με την παραγωγικότητά του.
 
Επίσης, προστέθηκε άλλη μια παραχώρηση προς τους γιατρούς, η οποία θα ισχύει σε περίπτωση που τα έσοδα του οργανισμού θα ξεπεράσουν τον στόχο που έχει τεθεί και αφορά τα €305 εκατομμύρια τον χρόνο.
 
Σε περίπτωση που ο στόχος αυτός επιτευχθεί, οι γιατροί θα λαμβάνουν ποσοστό επί των επιπρόσθετων εσόδων του οργανισμού. Το ποσοστό αυτό καθορίστηκε χθες από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ στο 9%.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας