«Η ανάπλαση Στασικράτους-Ευαγόρου είναι έργο εύκολα προσβάσιμο σε ΑμΕΑ»

Η ανάπλαση Στασικράτους - Ευαγόρου, είναι ένα έργο, εύκολα προσβάσιμο στα άτομα με κινητικά προβλήματα, πρότυπο για τα δεδομένα της Κύπρου, είπε ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου, Δημήτρης Λαμπριανίδης, σημειώνοντας ότι αναμένουν και τη Β’ φάση του έργου που περιλαμβάνει τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο κ. Λαμπριανίδης επισκέφθηκε και περιόδευσε σήμερα την περιοχή Στασικράτους με τον Δήμαρχο Λευκωσίας, Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, και την Πρόεδρο του Συνδέσμου Καταστηματαρχών της περιοχής Μαρία Παπακωσταντίνου, μετά την ολοκλήρωση του έργου της Φάσης Α’ της Ανάπλασης Μακαρίου Γ’ – Στασικράτους - Ευαγόρου.
 
Όπως σημειώνεται, με μεγάλη χαρά είδαν και χρησιμοποίησαν όλους τους χώρους της περιοχής οι συνάνθρωποι μας που χρησιμοποιούν για τις διακινήσεις τους αναπηρικά καροτσάκια.
 
Η επίσκεψη του Δημάρχου κ. Γιωρκάτζη μαζί με τους ΑμεΑ που διακινούνται σε καροτσάκια ήταν η έμπρακτη απόδειξη της επίτευξης του στόχου για την ασφαλή διακίνηση των πεζών, των ποδηλατιστών και των ατόμων με κινητικές δυσκολίες. 
 
Ο Πρόεδρος της Ο.ΠΑ.Κ κ. Λαπριανίδης δήλωσε ότι «η ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου είναι ένα μοναδικό έργο, εύκολα προσβάσιμο στα άτομα με κινητικά προβλήματα, πρότυπο για τα δεδομένα της Κύπρου και αναμένουν και τη Β’ φάση του έργου που περιλαμβάνει τη Λεωφόρο Μακαρίου Γ’. Ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Λευκωσίας και όλη την ομάδα του έργου για την ολοκλήρωση του σημαντικού έργου που έχει αλλάξει την εικόνα της πρωτεύουσας».
 
Ο Δήμαρχος Λευκωσίας κ. Γιωρκάτζης ανέφερε «ότι τον Ιούνιο του 2012 μαζί με φίλους πήγα βόλτα στην πόλη με τροχοκάθισμα όπου διαπιστώθηκε πόσο προβληματική και δύσκολη είναι η μετακίνηση στην πόλη για άτομα σε τροχοκάθισμα. Είχα τότε υποσχεθεί ότι θα διορθώναμε αυτή την κατάσταση. Για δεκαετίες μεγάλες περιοχές της πόλης μας και σημαντικοί δρόμοι δεν ήταν προσβάσιμοι σε ΑμεΑ. Όλοι θυμόμαστε πως ήταν η Καλλιπόλεως και η Κυριάκου Μάτση. Η απουσία πεζοδρομίων ισοδυναμούσε με σχεδόν απόλυτο αποκλεισμό στη διακίνηση των ατόμων με κινητικές δυσκολίες».
 
Στα χρόνια που πέρασαν, είπε, σχεδιάσαμε και εξασφαλίσαμε Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση για πολλά έργα που αλλάζουν την όψη της πρωτεύουσας και κυρίως την κάνουν πιο προσβάσιμη και πιο φιλική για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες και τους επισκέπτες της.
 
«Το ανανεωμένο και σύγχρονο εμπορικό κέντρο της Λευκωσίας (Στασικράτους, Πριγκιπίσσης Ντε Τύρας, Θεοφάνη Θεοδότου και τμήμα της Μνασιάδου) έχει δοθει πλέον στο κοινό και το καλούμε να το απολαύσει, να περπατήσει και να κάνει τα ψώνια του», πρόσθεσε.
 
Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταστηματαρχών κ. Παπακωσταντίνου δήλωσε «πολύ ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα  του έργου και επισήμανε την πολύ καλή επικοινωνία και τη συνεχή ενημέρωση που είχαν με την Αρχιτέκτονα και Συντονίστρια του έργου Μαρίνα Τύμβιου και την ομάδα της, αλλά και με τον Δήμαρχο Λευκωσίας. Κάλεσε τέλος τους πολίτες να επισκεφθούν και να χαρούν το σύγχρονο πρόσωπο της πρωτεύουσας».
 
Ο στόχος της εύκολης πρόσβασης επιτεύχθηκε με τη δημιουργία ενιαίων και μεγάλων πεζοδρομίων με εξάλειψη όλων των ανισόπεδων σημείων μεταξύ ιδιωτικών, δημόσιων πεζοδρομίων και δρόμου, διευκολύνοντας την προσβασιμότητα των πεζών και των ΑμεΑ και αυξάνοντας την επισκεψιμότητα.
 
Με την ολοκλήρωση του έργου έχει αναβαθμιστεί η λειτουργικότητα και η αισθητική του αστικού περιβάλλοντος της περιοχής με νέο πλακόστρωτο, με νέα επίπλωση και νέο φωτισμό.
 
Μέλη της Ο.ΠΑ.Κ έκαναν τη βόλτα τους στην περιοχή όπου η πρόσβαση στα καταστήματα και στους χώρους εστίασης ήταν πολύ εύκολη, αφού μπορούσαν από τη μία πλευρά του δρόμου εύκολα και άνετα να περάσουν στην απέναντι πλευρά χωρίς εμπόδια, με το δρόμο και τα πεζοδρόμια να είναι ισοεπίπεδα.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό