Κυριακή 5 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Αρνητικά τα τεστ για Τ/κ της Πύλας που θα περνούν στα κατεχόμενα

  03/06/2020 14:35
Αρνητικά τα τεστ για Τ/κ της Πύλας που θα περνούν στα κατεχόμενα

Αρνητικά τα τεστ για Τ/κ της Πύλας που θα περνούν στα κατεχόμενα

  03/06/2020 14:35
Αρνητικό είναι σύμφωνα με την "Κίπρις ποστασί" το αποτέλεσμα όλων των διαγνωστικών εξετάσεων PCR που έγιναν στους Τ/κ κάτοικους της Πύλας που έχουν αιτηθεί και σε πρώτη φάση θα τους επιτραπεί η διέλευση μέσω Περγάμους στα κατεχόμενα για να πάνε στις δουλειές τους.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων το «υπεξ» θα ενημερώσει τη Βρετανική Υπάτη Αρμοστεία για να μπορέσουν να αρχίσουν οι διελεύσεις. Η "Κίπρις ποστασί" επισημαίνει ότι δεν είναι γνωστή ακόμη η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για τους ανθρώπους αυτούς όταν θα επιστρέφουν στο οδόφραγμα για να περάσουν να πάνε στο μεικτό χωριό και επικαλείται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες το τοπίο θα ξεκαθαρίσει εντός της εβδομάδας.
 
Εξάλλου, μιλώντας σε διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή της "Κίπρις ποστασί", ο Τ/κ κοινοτάρχης της Πύλας, Βεϊσέλ Γκιουντέν είπε ότι οι κάτοικοι του χωριού – και ειδικά οι Τ/κ - πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα την περίοδο του κορωνοϊού και χαρακτήρισε μειονέκτημα το κλείσιμο των οδοφραγμάτων.
 
Η κατάσταση, πρόσθεσε, είχε προκαλέσει πολύ θυμό στους Τ/κ κατοίκους της Πύλας, αλλά με ειρηνικό τρόπο διατήρησαν την ψυχραιμία και τη λογική τους μέχρι να βρεθεί λύση.
 
Πρέπει επιτέλους να ομαλοποιηθεί η κατάσταση, να ζούμε σαν άνθρωποι, ανέφερε.
 
Να σημειωθεί ότι το μέτρο της παρακολούθησης μέσω κινητών ώστε να εκπληρωθεί ο όρος πως οι Τ/κ που θα περνούν στα κατεχόμενα δεν θα έχουν επαφή με τους Ε/κ και δεν θα μετακινούνται στις ελεύθερες περιοχές, έπειτα από έντονες αντιδράσεις των Τ/κ κατοίκων της Πύλας, δεν θα εφαρμοσθεί.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας