Υπό ποιο καθεστώς θα λειτουργήσουν νηπιαγωγεία, ειδικά σχολεία και καντίνες

Ανακοινώσεις σχετικά με την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, των ειδικών σχολείων και των κυλικείων εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας, μετά τις αποφάσεις που λήφθηκαν το πρωί από το Υπουργικό Συμβούλιο σε σχέση με επανέναρξη της δραστηριοποίησής τους.
 
Τα νηπιαγωγεία θα επαναλειτουργήσουν στις 9 Ιουνίου και, σύμφωνα με το Υπουργείο, η λειτουργεία τους την επόμενη περίοδο θα διέπεται από Υγειονομικό Πρωτόκολλο το οποίο έχει ετοιμαστεί από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και πρέπει να εφαρμόζεται από όλα τα νηπιαγωγεία, όπως επίσης και τις παιδικές λέσχες, τα ολοήμερα και θερινά σχολεία και άλλα ανάλογα προγράμματα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: LIVE: Η καλή επιδημιολογική εικόνα έφερε επισπεύσεις-Από τις 5 Ιουνίου η 3η φάση
 
Στις 9 Ιουνίου επαναλειτουργούν και τα ειδικά σχολεία. Και σε αυτή την περίπτωση θα εφαρμόζεται ειδικό Υγειονομικό Πρωτόκολλο, που έχει ετοιμαστεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.
 
«Καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες παιδιών που φοιτούν σε Ειδικά Σχολεία να έλθουν σε συνεννόηση με την Ειδική Επιτροπή που λειτουργεί στο ΥΠΠΑΝ σχετικά με την εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων προστασίας και τη φοίτηση των παιδιών σε Ειδικές Μονάδες και Ειδικά Σχολεία.
 
Τα Ειδικά Σχολεία θα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τα παιδιά. Οι διευθύνσεις και το προσωπικό έχουν ενημερωθεί και γίνονται επιμορφωτικά σεμινάρια για το Ειδικό Πρωτόκολλο σε όλο το προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων και των συνοδών», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτές είναι οι νέες χαλαρώσεις και οι ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν
 
Από την ερχόμενη Τρίτη θα επιτραπεί και η λειτουργία των κυλικείων σε δημοτικά και γυμνάσια. Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, θα γίνει βάσει των υγειονομικών κανόνων προφύλαξης, οι οποίοι θα πρέπει να τηρηθούν με σχολαστικότητα, για την ασφάλεια των μαθητών και των μαθητριών.
 
Για λόγους ασφάλειας αποφασίστηκε όπως πωλούνται μόνο συσκευασμένα προϊόντα. Ως εκ τούτου, όλα τα αρτοποιητικά είδη και τα σάντουιτς θα πρέπει να είναι κλειστά σε ατομικές συσκευασίες. Παράλληλα, θα πρέπει να τηρηθούν οι πρόνοιες του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που αφορούν την τήρηση των ενδεικνυόμενων αποστάσεων.
 
Για τον σκοπό αυτό, σημειώνει το Υπουργείο Παιδείας, θα πρέπει να διευθετηθεί η απαραίτητη επίβλεψη των παιδιών κατά την ώρα των διαλειμμάτων, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
 
Θα πρέπει επίσης να τοποθετηθούν οι απαραίτητες σημάνσεις στο πάτωμα για τις περιπτώσεις που θα υπάρχει αναμονή, σύμφωνα με τις οδηγίες των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων.
 
Σημειώνεται ότι, για τους δικαιούχους μαθητές δωρεάν προγεύματος, θα καταβληθεί ειδικό επίδομα. Ως εκ τούτου, δεν θα παραχωρείται οποιοδήποτε είδος προγεύματος κατά τις ημέρες λειτουργίας των κυλικείων. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου