Ναυλωμένη πτήση από τη Βρετανία φτάνει στα κατεχόμενα την Παρασκευή

Στην δεύτερη φάση επαναπατρισμού περνούν στα κατεχόμενα με την πρώτη πτήση να έρχεται από την Βρετανία μεθαύριο, Παρασκευή.
 
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις, πρόκειται για ναυλωμένη πτήση που θα φτάσει το μεσημέρι της 5ης Ιουνίου και σύμφωνα με την απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» την περασμένη εβδομάδα, οι επιβαίνοντες θα τεθούν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών με έξοδα της «κυβέρνησης».
 
Ο «σύμβουλος εκπαίδευσης» του ψευδοκράτους στην Βρετανία, Μετίν Χαρπέρ ανακοίνωσε προς όσους στην Βρετανία ενδιαφέρονται να επιστρέψουν στα κατεχόμενα, τους όρους και τις πληροφορίες για την πτήση, όπως το βάρος των αποσκευών που δικαιούνται, πόση ώρα πριν πρέπει να είναι στο αεροδρόμιο, δεν θα τους δοθεί κάτι πόσιμο ή τροφή στο αεροσκάφος, θα πρέπει να φοράνε τα δικά τους γάντια και μάσκες.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθούν κι άλλες δύο πτήσεις πέραν αυτής την Παρασκευή. Από μια ημερομηνία και μετά όσοι επιστρέφουν θα καλύπτουν μόνοι τους τα έξοδα - εάν χρειαστεί - της υποχρεωτικής καραντίνας. Ο Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε χθες ότι το ψευδοκράτος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να καλύψει το κόστος της καραντίνας για όλους όσοι θελήσουν να επιστρέψουν στα κατεχόμενα.

Στο μεταξύ, η ιστοσελίδα Χαμπέρ Κίπρις μετέδωσε ότι σήμερα αναχώρησε από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου για την πόλη Φαϊσαλαμπάν του Πακιστάν, μέσω της Αντάλειας στην Τουρκία, ναυλωμένη πτήση που μεταφέρει φοιτητές και εργαζόμενους από την χώρα που είχαν εγκλωβιστεί στα κατεχόμενα λόγω του κορωνοϊού.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Βήμα προς την ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Πέντε υποτροφίες σε Κύπριους για σπουδές ανακοίνωσε η Πρεσβεία Μαρόκου
Προς μείωση το φαινόμενο σκόνης τις επόμενες ημέρες
Σε βελτιστοποίηση δρομολογίων ασθενοφόρων με τεχνητή νοημοσύνη στοχεύει έργο του ΤΕΠΑΚ
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Ζητά επαναφορά των κριτηρίων του 2012 για τους χαμηλοσυνταξιούχους η ΕΚΥΣΥ
Στο 8% το ποσοστό αδήλωτης εργασίας με κόστος δέκα εκ.-Αποφασίστηκε σειρά μέτρων από την Κυβέρνηση
«Τιμούμε αυτούς που έμειναν στις επάλξεις και θυσιάστηκαν για να περισώσουν την εθνική αξιοπρέπεια»
Πάνω από μισό εκατομμύριο τα συμψηφισμένα έσοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας