Για το 2021 μετατίθενται οι πλείστοι πολιτικοί γάμοι στον Δήμο Αγίας Νάπας

Για το 2021 μετατίθενται οι πλείστοι πολιτικοί γάμοι που ήταν προγραμματισμένο να τελεστούν φέτος στην Αγία Νάπα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττου.
 
Πρόσθεσε ότι «η Αγία Νάπα τελούσε γύρω στους 1000 - 1.100 πολιτικούς γάμους ετησίως, ενώ για το 2020 οι κρατήσεις ήταν περίπου χίλιες». Περίπου 450 πολιτικοί γάμοι που ήταν προγραμματισμένοι για τον Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο ακυρώθηκαν, ενώ οι πλείστοι μετατέθηκαν για το 2021, είπε και σημείωσε πως «για τις κρατήσεις που αφορούν τους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο η τέλεση τους θα εξαρτηθεί από το πότε θα ανοίξουν τα αεροδρόμια και από τα μέτρα που θα πρέπει να λαμβάνονται».
 
Πρόσθεσε ότι «εάν όλα πάνε κατ’ ευχή με το θέμα της πανδημίας του κορωνοϊού παγκοσμίως, αναμένεται ότι το 2021 θα έχουμε μια σημαντική αύξηση στο συγκεκριμένο είδος γάμου» λόγω της μετάθεσης αυτών που θα γίνονταν φέτος αλλά και όσων θα προγραμματιστούν για τον επόμενο χρόνο.
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ζαννέττου είπε ότι «για τον Δήμο Αγίας Νάπας, η μετάθεση της τέλεσης πολιτικών γάμων από φέτος για του χρόνου ή ακόμα και τον επόμενο, αποτελεί ένα ακόμα πλήγμα που δέχθηκε η περιοχή μας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα έσοδα του Δήμου από την τέλεση των πολιτικών γάμων ξεπερνούν το μισό εκατομμύριο ευρώ ετησίως».
 
Κληθείς να αναφέρει πώς αντιμετωπίζει ο Δήμος το συγκεκριμένο θέμα, ο Δήμαρχος σημείωσε πως «αυτή η οικονομική απώλεια περιλαμβάνεται στην οικονομική περισυλλογή και την πολιτική που ακολουθούμε σχετικά με το πρόβλημα που προέκυψε με την πανδημία του κορωνοϊού. Στους προγραμματισμούς του Δήμου είναι η ισχυρότερη προβολή της Αγίας Νάπας εντός του 2021, ώστε να μην έχουμε καμία απώλεια στην τέλεση τόσο των πολιτικών γάμων που ήταν προγραμματισμένοι για φέτος όσο και για αυτούς που θα γίνονταν τον επόμενο χρόνο».
 
Σε άλλη ερώτηση ο Δήμαρχος απάντησε πως «η Αγία Νάπα έχει διαχρονικά επενδύσει αρκετά το θέμα των πολιτικών γάμων, έχουν δημιουργηθεί αρκετά  σημεία αναφοράς με πανοραμική θέα και αξιόλογες τοποθεσίες, για την τέλεση τους. Ακόμα η εξυπηρέτηση που προσφέρει ο Δήμος στα ζευγάρια για να τελέσουν το γάμο τους στην Αγία Νάπα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο, ενώ η ποιότητα που προσφέρεται δημιουργεί τη διαφήμιση από στόμα σε στόμα, προσελκύοντας με αυτό τον τρόπο περισσότερους πολιτικούς γάμους».
 
Είπε επίσης πως «οι πλείστοι από τους πολιτικούς γάμους που τελούνται στην Αγία Νάπα είναι από τη Βρετανία, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έγινε κατορθωτό να προσελκύσουμε για το συγκεκριμένο είδος τουρισμού, ζευγάρια από τη Ρωσία, την Ουκρανία και άλλες πρώην σοβιετικές χώρες. Αυτές είναι νέες αγορές για το Δήμο και προσδίδουν στην ποσότητα αυτών που θέλουμε να προσελκύσουμε».
 
Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος «μαζί με το ζευγάρι που θα τελέσει το γάμο του, φτάνουν στην Αγία Νάπα οικογένειες αλλά και φίλοι, με αποτέλεσμα μια τελετή να έχει 40 ή και περισσότερα άτομα. Αυτό εξυπακούει ζήτηση σε κρατήσεις ξενοδοχείων, χρήση ταξί και λεωφορείων για διακίνηση στην Αγία Νάπα αλλά και στην υπόλοιπη Κύπρο και αγορά συναφών υπηρεσιών, όπως ανθοπωλεία, κομμωτήρια και μακιγιέρ».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «λόγω της αναβολής τέλεσης των πολιτικών γάμων για φέτος, όλες αυτές οι υπηρεσίες θα πληγούν σημαντικά και οι οικονομικές επιπτώσεις θα μετατεθούν όχι μόνο στον Δήμο Αγίας Νάπας αλλά και σε άλλες επιχειρήσεις που άμεσα ή έμμεσα συνεργάζονται για εξυπηρέτηση αυτού του συγκεκριμένου είδους τουρισμού».
 
Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας είπε ακόμα συνολικά υπάρχουν στην περιοχή 13 τοποθεσίες τέλεσης πολιτικών γάμων, μεταξύ των οποίων δύο χώροι στο Πάρκο Γλυπτικής και πιο συγκεκριμένα το πιο πολυφωτογραφημένo γλυπτό η «ΠΥΛΗ» που φιλοτέχνησε ο Κύπριος γλύπτης Βασίλης Βασιλειάδης. Επίσης είναι και ο χώρος με την ονομασία «Gold Frame», που είναι εμπνευσμένο από το σχήμα παρουσιάζει το έργο και βρίσκεται σε ένα φυσικό άγριο περιβάλλον που η ίδια η φύση δημιούργησε, με πανοραμική θέα και με φόντο το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας.

Ένα πολυαγαπημένο για τα ζευγάρια σημείο τέλεσης πολιτικού γάμου είναι και ο «Αόρατος», το πιο πολυφωτογραφημένο δέντρο, όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και στο εξωτερικό και μοναδικό στο είδος του, αφού βρίσκεται μέσα στο φυσικό και ήρεμο περιβάλλον του Δασικού Πάρκου του Κάβο Γκρέκο, στην Αγία Νάπα.
 
Αλλες αγαπημένες τοποθεσίες τέλεσης πολιτικών γάμων που αναδεικνύουν τις φυσικές ομορφιές της Αγίας Νάπας, είναι το «Κάβο Γκρέκο», ο «Αμμος του Καμπούρη», «Το Ποσειδώνιο», «Ο Αγιος Επιφάνειος», και δύο σημεία στη περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Δειτε Επισης

Διαβεβαιώσεις από το ΔΣ του ΡΙΚ-«Μετά την 1η Απριλίου θα καταβληθούν οι μισθοί»
Περιμένει απαντήσεις ΥΠΑΝ για τους αντικαταστάτες και αποφασίζει για λήψη μέτρων η ΠΟΕΔ
Περίπου 250 νοσηλευτές με απόσπαση στον ΟΚΥπΥ δεν εκτελούν νοσηλευτικά καθήκοντα
«Συνελήφθη» επικριτής της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Ζητά μόνιμες λύσεις στα προβλήματά των συνταξιούχων η ΕΚΥΣΥ
Στελέχωση των σχολείων με επιμελητές συζήτησαν ΑΣΔΥΚ και Υπουργείο Παιδείας
Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου η Πνευμονολογική Εταιρεία-«Κίνδυνος για ευάλωτες ομάδες η σκόνη»
Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ