Προσκλητήριο για γάμους από Σεπτέμβρη δίνει η Κυβέρνηση

Από την 1η Σεπτεμβρίου θα μπορούν να λειτουργήσουν οι αίθουσες δεξιώσεων για γάμους και βαφτίσεις, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου, μετά τη σύσκεψη του Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Υπουργός Υγείας, αν και δεν λήφθηκαν τελεσίδικες αποφάσεις για τον καλύτερο προγραμματισμό των ζευγαριών, η τέλεση γάμων, αλλά και άλλων κοινωνικών εκδηλώσεων όπως βαφτίσεις, μετατίθεται για μετά την 1η Σεπτεμβρίου.
 
Στο τραπέζι της χθεσινής σύσκεψης της διυπουργικής επιτροπής υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη με τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, τέθηκαν δύο εισηγήσεις με την Κυβέρνηση να προκρίνει, όπως φάνηκε και από τις ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας, τη δεύτερη.
 
Η πρώτη εισήγηση αφορούσε άρση μέτρων και ειδικά πρωτόκολλα που θα επέτρεπαν τους γάμους με μεγάλες συνάξεις στις 24 Ιουνίου, δηλαδή κατά την εφαρμογή της τέταρτης φάσης, ενώ η δεύτερη εισήγηση, αφορά την άρση των απαγορεύσεων προς τα τέλη του καλοκαιριού, όταν θα επιτραπεί και η λειτουργία φεστιβάλ και συναυλιών.
 
Πρακτικά ζητήματα, όπως η χαιρέτιση και το φακελάκι στο ανδρόγυνο, οι ασπασμοί μεταξύ συγγενών και φίλων, τα μπουφέ αλλά και ο χορός,, αποτελούν μια δύσκολη εξίσωση που στην παρούσα φάση, είναι δύσκολο να επιλυθεί.
 
Η συγκεκριμένη απόφαση, οδηγεί χιλιάδες ζευγάρια που είχαν κλειστούς γάμους για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο να πρέπει αποφασίσουν κατά πόσον θα τελέσουν τους γάμους τους σε πάρα πολύ στενό κύκλο ή να προχωρήσουν σε μετάθεση των γαμήλιων τελετών.
 
Στο σενάριο μαζικών μεταθέσεων γάμων και βαφτίσεων, αναμένεται να προκληθεί πρόβλημα στις ημερομηνίες, αφού ήδη αρκετά ζευγάρια μετάθεσαν τους γάμους που είχαν προγραμματισμένους για Μάιο και Ιούνιο.
 
Την ίδια ώρα, προβλήματα αναμένεται να προκύψουν και στα επαγγέλματα που βιοπορίζονται από τη βιομηχανία των γάμων, τα οποία μένουν χωρίς δουλειά τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δύο ώρες πριν είχε πεθάνει ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο €3.000
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες