Σειρά δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων διοργανώνει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

Σειρά δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων διοργανώνει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), παρέχοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διεκδικήσουν επιτυχώς χρηματοδότηση από ένα ευρύ φάσμα ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ανακοίνωση του Ιδρύματος αναφέρει ότι "σκοπός των 14 συνολικά webinars είναι η παρουσίαση νέων και υφιστάμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης για έρευνα και καινοτομία, μέσω μίας διαδραστικής διαδικασίας, στο πλαίσιο της οποίας στελέχη του ΙδΕΚ αναλύουν τα βήματα που απαιτούνται για τη σωστή προετοιμασία, καθοδηγώντας παράλληλα, τους συμμετέχοντες για τους τρόπους διαχείρισης και συγγραφής προτάσεων".

Τα webinars, τα οποία ξεκίνησαν στις 14 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, διεξάγονται στην ελληνική γλώσσα και σε αυτά μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και 50 άτομα ενώ κάθε σεμινάριο αναρτάται στο κανάλι του Ιδρύματος στo YouTube μετά την ολοκλήρωσή του".

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί τρία από τα σεμινάρια τα οποία αφορούσαν ευκαιρίες χρηματοδότησης σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020, τη νέα σειρά Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Horizon Europe, καθώς επίσης, και τις διαθέσιμες ευκαιρίες απασχόλησης έμπειρων ερευνητών στο εξωτερικό μέσω της Πρόσκλησης Marie Sklodowska-Curie Actions – Individual Fellowships.

Τα  σεμινάρια, που είναι προγραμματισμένα για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, διεξάγονται στις 11:00 π.μ. και  διαρκούν περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Το  Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο. Η υλοποίηση της αποστολής του επιτυγχάνεται μέσα από το σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων επιχορήγησης ερευνητικών έργων και καινοτομικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της ένταξης Κύπριων ερευνητών σε ερευνητικές δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»