Τετάρτη 15 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Σειρά δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων διοργανώνει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

  03/06/2020 11:26
Σειρά δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων διοργανώνει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

Σειρά δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων διοργανώνει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

  03/06/2020 11:26
Σειρά δωρεάν διαδικτυακών σεμιναρίων διοργανώνει το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), παρέχοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να διεκδικήσουν επιτυχώς χρηματοδότηση από ένα ευρύ φάσμα ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Ανακοίνωση του Ιδρύματος αναφέρει ότι "σκοπός των 14 συνολικά webinars είναι η παρουσίαση νέων και υφιστάμενων ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης για έρευνα και καινοτομία, μέσω μίας διαδραστικής διαδικασίας, στο πλαίσιο της οποίας στελέχη του ΙδΕΚ αναλύουν τα βήματα που απαιτούνται για τη σωστή προετοιμασία, καθοδηγώντας παράλληλα, τους συμμετέχοντες για τους τρόπους διαχείρισης και συγγραφής προτάσεων".

Τα webinars, τα οποία ξεκίνησαν στις 14 Μαΐου και θα διαρκέσουν μέχρι και τα μέσα Ιουλίου, διεξάγονται στην ελληνική γλώσσα και σε αυτά μπορούν να συμμετέχουν μέχρι και 50 άτομα ενώ κάθε σεμινάριο αναρτάται στο κανάλι του Ιδρύματος στo YouTube μετά την ολοκλήρωσή του".

Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί τρία από τα σεμινάρια τα οποία αφορούσαν ευκαιρίες χρηματοδότησης σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19 από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020, τη νέα σειρά Προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Horizon Europe, καθώς επίσης, και τις διαθέσιμες ευκαιρίες απασχόλησης έμπειρων ερευνητών στο εξωτερικό μέσω της Πρόσκλησης Marie Sklodowska-Curie Actions – Individual Fellowships.

Τα  σεμινάρια, που είναι προγραμματισμένα για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, διεξάγονται στις 11:00 π.μ. και  διαρκούν περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.

Το  Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο. Η υλοποίηση της αποστολής του επιτυγχάνεται μέσα από το σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων επιχορήγησης ερευνητικών έργων και καινοτομικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της ένταξης Κύπριων ερευνητών σε ερευνητικές δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας