Γεφυρώνουν το χάσμα ΟΚΥπΥ και γιατροί του δημοσίου-Αισιοδοξία για συμφωνία

Κοντά σε συμφωνία φαίνεται ότι βρίσκεται ο Οργανισμός Υπηρεσιών Υγείας, με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των Κυβερνητικών Ιατρών παρά το γεγονός ότι χθες δεν επήλθε συμφωνία στην οικονομική πρόταση που  αφορά στην παραχώρηση κινήτρων στους ειδικούς γιατρούς για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χαριλάου ανέφερε στον REPORTER πως έμειναν κάποιες λεπτομέρειες για να πέσουν οι υπογραφές, οι οποίες θα συζητηθούν κατά τη σημερινή συνεδρία του Οργανισμού που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι. Χθες η πολύωρη συνάντηση των δύο πλευρών, κατέληξε χωρίς αποτέλεσμα αφού ζητήθηκαν διευκρινίσεις από τους γιατρούς.

«Έγινε εποικοδομητική συζήτηση. Συζητήθηκε η πρόταση του ΟΚΥπΥ και η αντιπρόταση των συνδικαλιστικών οργανώσεων των Κυβερνητικών Ιατρών. Απέμειναν κάποιες λεπτομέρειες και ευελπιστούμε ότι εντός των ημερών θα υπογραφεί η συμφωνία».

Το αίτημα των γιατρών του δημοσίου για τα οριζόντια και τα κάθετα κίνητρα, έχει ικανοποιηθεί. Το κάθετο κίνητρο απολαβών, θα είναι συνδεδεμένο με την παραγωγικότητα. Το οριζόντιο κίνητρο καθορίστηκε στα 1850 ευρώ.

Οι γιατροί, έχουν ενστάσεις στον τρόπο που θα γίνεται ο καταμερισμός των κάθετων κινήτρων, ενώ στην εξίσωση να μπουν και τα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών.

Στη σημερινή συνεδρία του το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΚΥπΥ, θα ετοιμάσει νέες εισηγήσεις στους γιατρούς, προκειμένου να επέλθει συμφωνία και να κλείσει και αυτό το ανοικτό ζήτημα της β΄φάσης του Γενικού Σχεδιου Υγείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Κλειστά την 1η Μαΐου όλα τα Γενικά Καταστήματα-Οι οδηγίες του Υπουργείου Εργασίας
Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Παραβίαση ενωσιακού δικαίου για εργοδότηση ναυαγοσωστών καταγγέλλει η Ισότητα
Aπαγόρευση χρήσης βεγγαλικών και ρίψης πυροτεχνημάτων ζητά το Terra Cypria
Δημόσια διαβούλευση για νομοσχέδιο που ρυθμίζει τις πρωτοβουλίες πολιτών
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά