Θλίψη για τον θάνατο του ακαδημαϊκού Ισμαήλ Κεμάλ εκφράζει το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Η πανεπιστημιακή κοινότητα και ιδιαίτερα το Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών εκφράζουν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια και τους οικείους του Ισμαήλ Κεμάλ, αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Κύπρου και προστίθεται ότι «οι φοιτητές/τριες του και οι συνάδελφοι του θα τον θυμούνται πάντοτε με αισθήματα αγάπης και σεβασμό».

Σύντομη τελετή θα πραγματοποιηθεί στο Τέμενος Μπαϊρακτάρη στη Λευκωσία (κοντά στο ΟΧΙ), την Τετάρτη, 3 Ιουνίου 2020 και ώρα 13:30, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται συγκεκριμένα, «Το Πανεπιστήμιο Κύπρου αποχαιρετά τον Ισμαήλ Κεμάλ, μέλος του προσωπικού του Τμήματος Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών. Ο Ισμαήλ Κεμάλ εργάστηκε ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών από το πρώτο έτος λειτουργίας του, το 1992 και ήταν ένας ιδιαίτερα αφοσιωμένος διδάσκων για τους/τις φοιτητές/τριές του και ένας πολύ αγαπητός συνάδελφος. Η πραότητα του χαρακτήρα του, η ευγένειά του και η εργατικότητά του υπήρξαν αρετές που τον ξεχώριζαν».
 
Ο Ισμαήλ Κεμάλ, Γεννήθηκε στη Λευκωσία και είχε Πτυχίο (ΒΑ) από το Πανεπιστήμιο Σόφιας στη Φιλοσοφία, Πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στις Διεθνείς Σχέσεις και Πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου στην Κοινωνιολογία. Ήταν κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών (ΜΑ) στις Διεθνείς Σχέσεις από το Πανεπιστήμιο της Ιντιανάπολης και έλαβε το διδακτορικό του τίτλο (PhD) από το Πανεπιστήμιο Σόφιας. Μιλούσε τουρκικά, ελληνικά, αγγλικά, βουλγαρικά και ρωσικά. Δίδασκε μαθήματα γλώσσας αλλά και μαθήματα που ενέπιπταν στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα που σχετίζονταν με την ιστορία της σύγχρονης Τουρκίας. Συνεργάστηκε με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας στη Μέση Εκπαίδευση και την ετοιμασία εξεταστικών δοκιμίων καθώς και με το Υπουργείο Εξωτερικών για την προγραμματισθείσα μετάφραση του ευρωπαϊκού νομικού πλαισίου στα τουρκικά.
 
Πηγή: ΚΥΠ

Δειτε Επισης

Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για αυξημένο πασχαλινό επίδομα
Μετά το Πάσχα αρχίζουν οι εγγραφές στα ΚΙΕ-Όλες οι πληροφορίες
Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Αυξάνει το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους η Κυβέρνηση
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
LIVE/Χρίστου: Στις εννέα Ιουνίου έχουμε ραντεβού με την ιστορία
Στην Κύπρο το χρυσό δελτίο του Τζόκερ-Κέρδισε πέραν των 5 εκατομμυρίων ευρώ
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος