Τρίτη 7 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Στον αέρα όλοι οι γάμοι του καλοκαιριού-Σε αναμμένα κάρβουνα τα ζευγάρια

  02/06/2020 13:52
Στον αέρα όλοι οι γάμοι του καλοκαιριού-Σε αναμμένα κάρβουνα τα ζευγάρια

Στον αέρα όλοι οι γάμοι του καλοκαιριού-Σε αναμμένα κάρβουνα τα ζευγάρια

  02/06/2020 13:52
Στον αέρα βρίσκονται όλοι οι γάμοι του καλοκαιριού, μετά την απόφαση που πάρθηκε στη συνάντηση των επιδημιολόγων με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ώστε να μην ενταχθούν στην τρίτη φάση χαλάρωσης των μέτρων, οι αίθουσες δεξιώσεων. Μια απόφαση, που αναμένεται να επαναξιολογηθεί για την τέταρτη φάση.
 
Λαμβάνοντας υπόψιν ότι πολλά ζευγάρια κλείνουν αρκετούς μήνες προηγουμένως τους γάμους τους, οι αναβολές και οι ακυρώσεις που θα προκύψουν, θα είναι πάρα πολλές, κάτι που θα δημιουργήσει προβλήματα στην ανεύρεση ελεύθερων ημερομηνιών μετά το Σεπτέμβριο, αφού ήδη το πρόγραμμα είναι βαρυφορτωμένο, λόγω των μετακινήσεων που ήδη προέκυψαν μέχρι στιγμής.
 
Επίσης μετά από αυτή την εξέλιξη, πολλά είναι τα επαγγέλματα τα οποία βιοπορίζονται από τους γάμους και θα δεχθούν καίριο πλήγμα.
 
Μάλιστα, η Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Μαρία Κολιού ανέφερε ότι, «ο Σεπτέμβρης σίγουρα θα είναι μήνας γάμων, όχι όμως όπως τους ξέρουμε στην Κύπρο, καθώς θα μπουν αυστηρές προϋποθέσεις και μέτρα». Υπάρχουν διάφορα κανονισμοί που πρέπει να τηρούνται, όπως οι αποστάσεις, ο τρόπος που σερβίρεται το φαγητό και άλλα, υπέδειξε η κ. Κολιού.
 
Όσον αφορά τους γάμους κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είπε ότι, «μέσα στο καλοκαίρι δεν ξέρω πλέον αν υπάρχει χρόνος. Τις ακριβείς ημερομηνίες θα τις αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο. Λόγω του ότι υπάρχουν μεγάλοι γάμοι στην Κύπρο, με αρκετούς καλεσμένους και σε κλειστούς χώρους ήταν λίγο επιφυλακτικό το Συμβούλιο, όμως κάποια στιγμή θα δοθεί και για αυτά ημερομηνία», σημείωσε η κ. Κολιού.
 
Μετά από αυτή την εξέλιξη και συνυπολογίζοντας το γεγονός ότι οι γάμοι μπορούν να διεξαχθούν με πολύ περιορισμένο αριθμό ατόμων, πολλά είναι τα ζευγάρια που θα μεταθέσουν τις τελετές σε μεταγενέστερο στάδιο.
 
Αυτό θα έχει πολλαπλές συνέπειες, αφού αναμένεται να επηρεαστεί η βιομηχανία των γάμων, από τους οποίους βιοπορίζονται αρκετά επαγγέλματα.
 
Μιλώντας στον REPORTER, ο πρόεδρος του παγκύπριου συνδέσμου Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης, ανέφερε ότι σε περίπτωση που η απόφαση που θα ανακοινωθεί αύριο θα επιβεβαιώνει την τέλεση γάμων από τον Σεπτέμβριο και μετά, είναι κάτι που δεν τους ικανοποιεί.
 
«Είναι μια απόφαση που δεν βοηθά καθόλου την αγορά και προκαλεί τεράστιες αναταράξεις στον κόσμο ο οποίος δεν μπορεί να μετακινήσει τις ημερομηνίες γάμου σε άλλες, γιατί δεν θα υπάρχουν διαθέσιμες. Θα έπρεπε να επιτρέπεται έστω και με κάποιους περιορισμούς, για να μπορέσουν κάποιοι γάμοι να γίνουν. Ο Σεπτέμβρης είναι απομακρυσμένος και με λυπεί αφάνταστα, όπως πιστεύω ότι λυπεί επίσης τα ζευγάρια και τους επιχειρηματίες των χώρων δεξιώσεων».
 
Ανέμεναν, όπως λέει, άρση των μέτρων νωρίτερα, σημειώνοντας ότι προσπαθεί να ανιχνεύσει το λόγο που κλείνουν προς αυτή την κατεύθυνση. «Πιθανόν να μην έχουν οι ίδιοι εμπιστοσύνη στον τρόπο που χειρίζονται οι ίδιοι το θέμα του τουρισμού».
 
Εξέφρασε εξάλλου την ελπίδα ότι μέχρι αύριο που θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις, αυτό θα αλλάξει και οι γάμοι θα ξεκινήσουν νωρίτερα.
 
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα,  η Ιερά Σύνοδος έδωσε το πράσινο φως για την τέλεση γάμων στην περίοδο των νηστειών των Χριστουγέννων μόνο για φέτος, ώστε να εξυπηρετηθούν όσα ζευγάρια μεταθέσουν τους γάμους τους.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας