Κυριακή 12 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ΜΚΟ έξω από Δημαρχείο Αγλαντζιάς για Πάρκο Αθαλάσσας

  02/06/2020 13:15
Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ΜΚΟ έξω από Δημαρχείο Αγλαντζιάς για Πάρκο Αθαλάσσας

Εκδήλωση διαμαρτυρίας από ΜΚΟ έξω από Δημαρχείο Αγλαντζιάς για Πάρκο Αθαλάσσας

  02/06/2020 13:15
Συνολικά 16 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020 στις 11.00 το πρωί έξω από το Δημαρχείο Αγλαντζιάς με γενικό σύνθημα  «Κάτω τα χέρια από τα Πάρκα – Κόψτε τα αυτοκίνητα, Οχι τα δάση» ως αντίδραση στην πρόθεση του δήμου «να προχωρήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση του Εθνικού Δασικού Πάρκου Αθαλάσσας (ΕΔΠΑ), αποδεχόμενος τη δημιουργία δρόμου τριών λωρίδων, ο οποίος θα διέρχεται από το συγκεκριμένο πάρκο κατακερματίζοντας τοΝ βασικό πνεύμονα της Λευκωσίας».
 
Σε κοινή τους ανακοίνωση οι 16 ΜΚΟ αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας θα δοθεί και ψήφισμα διαμαρτυρίας, στον Δήμαρχο Αγλαντζιάς, Χαράλαμπο Πετρίδη,  «στο οποίο θα δηλώνεται η αντίθεσή μας στην όποια καταπάτηση και συρρίκνωση του ΕΔΠΑ, που μακροπρόθεσμα δεν θα επιλύσει κανένα κυκλοφοριακό πρόβλημα, αλλά ουσιαστικά θα επιχειρήσει να καλύψει τις κυκλοφοριακές ανάγκες που επέφερε η αδειοδότηση και επέκταση των μεγάλων εμπορικών κέντρων που εδράζουν στην περιοχή».
  
Προσθέτουν ότι «ο δρόμος που αποδέχτηκε ο Δήμος Αγλαντζιάς και σχεδιάζει από το 1990 το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, θα διέρχεται από το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, το Ινστιτούτο Κύπρου και το Γαλλοκυπριακό Σχολείο Κύπρου και θα συνδέει την οδό Αγίου Γεωργίου (Φυτωρίου) με την επέκταση της Λεωφ. Ακαδημίας (νυν Γλαύκου Κληρίδη) στην Αγλαντζιά».
 
Όπως αναφέρουν οι ΜΚΟ, «σύμφωνα με την Γνωμάτευση για την Προκαταρκτική Έκθεση Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΠΕΕΠ) για την Κατασκευή του Τμήματος της Λεωφόρου Ακαδημίας, από τη Λεωφόρο ΡΙΚ μέχρι το Φυτώριο Αθαλάσσας, που εκδόθηκε από το Τμήμα Περιβάλλοντος στις 22/02/2010, υπολογίζεται ότι από το συγκεκριμένο δρόμο θα διέρχονται καθημερινά 10 χιλιάδες αυτοκίνητα».
 
Επίσης, «η διέλευση ενός τόσο μεγάλου αριθμού οχημάτων θα προκαλέσει περαιτέρω ατμοσφαιρική ρύπανση σε μια ήδη βεβαρημένη, λόγω της αδειοδότησης μεγάλου αριθμού πολυκαταστημάτων, περιοχή ενώ όπως αναφέρεται και στην Προκαταρκτική Περιβαλλοντική Μελέτη, η βιοποικιλότητα και η οικολογική αξία της περιοχής θα υποβαθμιστεί».
 
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης διαμαρτυρίας σημειώνουν ότι την Παρασκευή, με δεδομένα τα μέτρα που εξακολουθούν να ισχύουν λόγω της πανδημίας, «θα παραστεί μόνο ένα άτομο από κάθε οργάνωση και κίνηση που προσυπογράφει το συγκεκριμένο δελτίο τύπου και εναντιώνεται σε οποιαδήποτε νέα προσπάθεια συρρίκνωσης και κατακερματισμού του ΕΔΠΑ».
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας