Πράσινο φως για άνοιγμα νηπιαγωγείων και ειδικών σχολείων-Αύριο οι ανακοινώσεις

Αύριο θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις σε σχέση με την επαναλειτουργία των νηπιαγωγείων, είπε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, στην παρουσία αρμοδίων Υπουργών, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Προδρόμου ερωτηθείς αν θα επαναλειτουργήσουν τα νηπιαγωγεία είπε ότι «έχουμε συζητήσει σήμερα, έχουμε ακούσει από την επιστημονική ομάδα συμβούλων του Υπουργείου Υγείας, εισηγήσεις για την κατάσταση πραγμάτων σε σχέση με την Γ΄ φάση. Διαμορφώνονται οι αποφάσεις που θα ληφθούν οριστικά αύριο.
 
Έχουμε το ‘πράσινο φως’ για μια σειρά από δραστηριότητες σχετικά και με σχολεία, όπως είναι η προδημοτική εκπαίδευση και τα νηπιαγωγεία, και με δραστηριότητες, όπως τα γυμναστήρια, οι κατασκηνώσεις, τα θερινά σχολεία.
 
Τα ειδικά σχολεία, που ήταν και ένα αίτημα, μια μέριμνα του Υπουργείου μας να ανοίξουν το συντομότερο δυνατόν, θα μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν από την επόμενη βδομάδα και πρέπει να κάνουμε αυτές τις μέρες όλες τις προετοιμασίες. Οι υπόλοιπες αποφάσεις με ημερομηνίες, θα ανακοινωθούν αύριο».
 
Ερωτηθείς αν τα νηπιαγωγεία θα λειτουργήσουν όπως και τα άλλα σχολεία με τις εναλλάξ εβδομάδες, ο κ. Υπουργός είπε ότι «θα λειτουργήσουν με υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν ετοιμαστεί. Και για τα ειδικά σχολεία έχουμε το ειδικό πρωτόκολλο. Οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν αύριο».
 
Κληθείς να πει κατά πόσο υπάρχει προβληματισμός για τα κρούσματα στα σχολεία, ο κ. Προδρόμου απάντησε «όχι, ούτε υπήρξε οποιοδήποτε θέμα με κρούσματα στα σχολεία».
 
Πρόσθεσε ότι πρόκειται για μερικά περιστατικά τα οποία στη συνολική επιδημιολογική εικόνα, δεν εμπνέουν καμιά απολύτως ανησυχία.
 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Τραγικό το τέλος της 85χρονης στην Καρδίτσα-Την κατασπάραξε ζώο
Σοκ στην Καρδίτσα-Εντοπίστηκε ακέφαλο πτώμα 85χρονης σε οικία
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη