Απαντούν στην οικονομική πρόταση του ΟΑΥ οι κυβερνητικοί γιατροί

Συναντώνται σήμερα στις 12 το μεσημέρι ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) με τις συντεχνίες των κυβερνητικών γιατρών προκειμένου να συζητήσουν την οικονομική πρόταση που ο Οργανισμός έχει δώσει και αφορά την παραχώρηση κινήτρων στους ειδικούς γιατρούς για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν στο πλαίσιο του ΓεΣΥ.
 
Ουσιαστικά η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) και ο Κλάδος των γιατρών της ΠΑΣΥΔΥ αναμένονται σήμερα να δώσουν την απάντηση τους αν αποδέχονται ή όχι την οικονομική πρόταση, η οποία έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.
 
Το περασμένο Σάββατο, ο ΟΚΥπΥ είχε καταθέσει τη νέα οικονομική πρόταση στις συντεχνίες των κυβερνητικών γιατρών, των οποίων οι εκπρόσωποι επιφυλάχθηκαν να την μελετήσουν και να επανέλθουν σήμερα.
 
Οι κυβερνητικοί γιατροί ζητούν κίνητρα, τα οποία θα πετύχουν την μείωση της διαφοράς που σήμερα υπάρχει μεταξύ της αμοιβής των γιατρών του δημοσίου και των απολαβών των ιδιωτών γιατρών για να συγκρατήσει τη φυγή γιατρών από το δημόσιο και την ίδια ώρα να προσελκύσει γιατρούς για να προσληφθούν στο δημόσιο.
 
Ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) ευελπιστεί ότι θα επιτευχθεί συμφωνία ώστε να επέλθει εργασιακή ειρήνη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Οργανισμού, Χαράλαμπος Χαριλάου.
 
«Ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει θετική κατάληξη και θα ακολουθήσει εργασιακή ειρήνη ούτως ώστε να μπορούμε ως Οργανισμός και συντεχνίες κυβερνητικών γιατρών να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα άλλα ζητήματα, τα οποία απασχολούν τόσο τους γιατρούς όσο και τον Οργανισμό», είπε ο κ. Χαριλάου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Νέες παράτυπες εργασίες στον Ακάμα καταγγέλλουν περιβαλλοντικές οργανώσεις
Στήριξη στον ΚΟΑΠ δήλωσε ο ΓΓ ΑΚΕΛ στον Επίτροπο Αγροτικών Πληρωμών
Ο ΣΕΑΠΕΚ καλεί αρμόδιες αρχές να εγκύψουν στο θέμα περικοπών συστημάτων ΑΠΕ
Νέος γύρος διαβουλεύσεων με τα κόμματα για τους χαμηλόμισθους από την Ισότητα
Η ανάγκη πάταξης αθέμιτων πρακτικών για γεωργικά προϊόντα τέθηκε στην Επιτροπή Γεωργίας
Μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για το Περνέρα διαπίστωσε η Βουλή
Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού
Επαφές Επικεφαλής Επιστήμονα στο Τόκιο για συνεργασία σε έρευνα και καινοτομία
Ανακαλείται μείγμα για κοτόπουλο λόγω εντοπισμού αλλεργιογόνου ουσίας (pic)