Επιστρέφουν στα σχολεία οι μαθητές της ειδικής εκπαίδευσης-«Αδίκως έμεναν σπίτι»

Επιστρέφουν στα θρανία όλοι οι μαθητές της ειδικής εκπαίδευσης, που δεν ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, με τους γονείς να δηλώνουν πως το θέμα έχει λήξει και πως ήταν άδικο να κρατούνται στο σπίτι αυτά τα παιδιά.

Η εκπρόσωπος της Ομάδας πρωτοβουλίας γονέων για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρίες, Γιούλα Πιτσιάλη, μιλώντας στον REPORTER σημείωσε πως επιστρέφουν κανονικά στα θρανία όλοι οι μαθητές με αναπηρία, που δεν είχαν σοβαρή ευπάθεια στον κορωνοϊό, τονίζοντας πως δεν υπήρχε λόγος να κρατηθούν στο σπίτι. Σημείωσε δε, πως στο σπίτι παρέμειναν τα παιδιά που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ακόμη 323 μαθητές της ειδικής εκπαίδευσης επιστρέφουν στα σχολεία

Η κ. Πιτσιάλη αναφέρθηκε και σε δύο περιπτώσεις γονέων που περίμεναν ενημέρωση για επιστροφή των παιδιών τους στο σχολείο και την έλαβαν χθες. Υπέδειξε, δε, πως κανένας γονιός δεν θα χρειαστεί να συμπληρώσει το έντυπο που ζητούσε το Υπουργείο Παιδείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στο σκαμνί το Υπ. Παιδείας για την ειδική εκπαίδευση-Κινούνται νομικά γονείς

Κληθείσα να σχολιάσει τις αποφάσεις που πάρθηκαν και τον αγώνα που πραγματοποίησαν, ξεκαθάρισε πως το θέμα φαίνεται να έχει λήξει.
 
«Ήταν μια λάθος απόφαση, που στηρίζεται στις λάθος νοοτροπίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχουμε αυτού του είδους αντιμετώπιση. Όταν τα παιδιά ξεκινούν την φοίτησή τους στην πρώτη δημοτικού, περνούν πάλι από επιτροπές για να αποδείξουν την καταλληλόλητα τους να φοιτήσουν στα σχολεία. Αυτά τα πράγματα πρέπει να σταματήσουν και εμείς αυτό που λέμε του Υπουργού, είναι όλα τα σχολεία να είναι έτοιμα να δέχονται όλα τα παιδιά. Για όποιες πολιτικές ή αποφάσεις παίρνει το Υπουργείο Παιδείας, πρέπει να λαμβάνει υπόψη και τους μαθητές που έχουν αναπηρία ή εκπαιδευτικές ειδικές ανάγκες. Αυτή πρέπει να είναι η φιλοσοφία του Υπουργείου Παιδείας. Το σχολείο πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των μαθητών, όποιες κι αν είναι αυτές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα