Ξεκλειδώνει η άρση των υπόλοιπων μέτρων–Δίνουν ημερομηνίες οι επιδημιολόγοι

Εβδομάδα σημαντικών εξελίξεων ως προς τα επόμενα βήματα για τη χαλάρωση των μέτρων αυτή που διανύουμε. Τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής είναι έτοιμα να παραδώσουν την πρότασή τους στον Υπουργό Υγείας, η οποία περιλαμβάνει ημερομηνίες και χρονοδιαγράμματα για την γ’ και δ’ φάση χαλάρωσης.

Οι επιδημιολόγοι, κατά τη σύσκεψη τους,  κλήθηκαν να ετοιμάσουν πρόταση για ανοικτά ζητήματα όπως η απαγόρευση συναθροίσεων πέραν των 10 ατόμων.  Το Υπουργείο Υγείας, ζήτησε ημερομηνία άρσης αυτού του μέτρου, ώστε να μπορέσει η Κυβέρνηση ν’ ανακοινώσει ημερομηνίες για γάμους, συγκεντρώσεις και άνοιγμα των χώρων δεξιώσεων.

Μπήκαν ακόμη χρονοδιαγράμματα για  τη λειτουργία κολυμβητηρίων και θεματικών πάρκων προς το κοινό και κλειστών παιδότοπων ενόψει του ανοίγματος των νηπιαγωγείων.

Με δεδομένο το άνοιγμα των γυμναστηρίων στις εννέα Ιουvίου, η συμβουλευτική επιστημονική ομάδα, αποφάνθηκε για το υπό προϋποθέσεις άνοιγμα σχολών χορού και σχολών για αθλήματα όπως box, καράτε κλπ.

Αναμένουν απάντηση Προδρόμου για νηπιαγωγεία
Ήδη οι επιδημιολόγοι, έχουν λάβει  απόφαση για τα νηπιαγωγεία και άναψαν το πράσινο φως για το άνοιγμά τους στις εννέα Ιουνίου. Η πρότασή τους διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Παιδείας, που προβαίνει σε επαφές για να διαπιστώσει κατά πόσον θα είναι όλα έτοιμα μέχρι την ημερομηνία που προτάθηκε.

Όπως ανέφερε στον REPORTER o Καθηγητής Πέτρος Καραγιάννης τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, έδωσαν απαντήσεις και εισηγήσεις σε ότι τους ζητήθηκε.

«Από κει και πέρα οι αποφάσεις ανήκουν στην πολιτική ηγεσία. Υπάρχουν, πάντως, προτάσεις σε όλα όσα ζητήθηκαν», ανέφερε ο κ. Καραγιάννης.

Η πρόταση της Συμβουλευτικής Επιτροπής θα διαβιβαστεί σήμερα στο Υπουργείο Υγείας και την Τρίτη θα συζητηθεί στη σύσκεψη, υπό τον Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό. Παρόντες θα είναι και οι Υπουργοί Υγείας, Εργασίας, Εξωτερικών, Μεταφορών, Παιδείας, Δικαιοσύνης και ο υφυπουργός Τουρισμού, οι οποίοι θα υποβάλουν ερωτήσεις για θέματα που αφορούν στα υπουργεία τους
Ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης κατά την σύσκεψη, θα αναλωθεί στο άνοιγμα των αεροδρομίων και του κεφαλαίου του τουρισμού.

Εάν υπάρξει κατάληξη κατά τη σύσκεψη της Τρίτης στο Προεδρικό, τότε το νέο πλάνο θα τεθεί ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου που θα συνέλθει την Τετάρτη και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις.

Η Κυβέρνηση θέλει να ανακοινώσει ημερομηνίες το συντομότερο, αφού το επιτρέπουν και οι καλοί επιδημιολογικοί δείκτες, προκειμένου να επιστρέψουν και άλλοι εργαζόμενοι στις εργασίες τους.

Μόλις ανακοινωθεί το πλάνο θα οριστικοποιηθούν και τα νέα Σχέδια του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η πρώτη φάση των οποίων ολοκληρώνεται στις 12 Ιουνίου. Η στήριξη, όπως ανέφερε στο τελευταίο διάγγελμά του ο Πρόεδρος  Αναστασιάδης  θα συνεχίσει να παρέχεται σε στοχευμένους τομείς, με συγκεκριμένους όρους, μέχρι και τις 12 Οκτωβρίου αφού ληφθεί  υπόψη τόσο η επαναλειτουργία της συντριπτικής πλειοψηφίας των επιχειρήσεων όσο και των δυνατοτήτων του Κράτους.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»