Ανησυχία ΠΣΕΜ για την πρακτική άσκηση των μαθητών Τεχνικών Σχολών ελέω κορωνοϊού

Ερωτήματα και ανησυχίες σε σχέση με την πρακτική άσκηση των μαθητών Τεχνικής Εκπαίδευσης, η οποία με βάση εγκύκλιο μπορεί να ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου, εκφράζει η ΠΣΕΜ σε επιστολή της προς τον Διευθυντή Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης.
 
Στην επιστολή, που η ΠΣΕΜ έδωσε στην δημοσιότητα, σημειώνεται ότι λόγω της πανδημίας πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, στις οποίες απευθύνονται κυρίως οι μαθητές για την πρακτική τους, έχουν μειώσει τις εργασίες τους, όπως και τα ξενοδοχεία όπου απευθύνονται οι μαθητές του κλάδου των Ξενοδοχειακών και διερωτούνται πως διασφαλίζεται ότι όλοι οι μαθητές θα μπορέσουν να γίνουν δεκτοί και να συμπληρώσουν τις απαραίτητες ώρες πρακτικής άσκησης για να πάρουν το απολυτήριο τους.
 
Θέτουν επίσης το ζήτημα με το τί θα γίνει εάν ένας μαθητής που κάνει την πρακτική του σε ξενοδοχείο βρεθεί θετικός στον ιό, και πρέπει να αυτοπεριοριστεί ή να μπει σε καραντίνα. "Θα πρέπει και πάλι να συμπληρώσουν κανονικά τις ώρες πρακτικής άσκησης ή θα γίνει εξαίρεση; Θα πρέπει να συμπληρώσουν κανονικά τις 17 βδομάδες πρακτικής οι μαθητές των ξενοδοχειακών ή θα υπάρξει μείωση των εβδομάδων πρακτικής λόγω της κατάστασης με την πανδημία;"
 
Η ΠΣΕΜ αναφέρει ότι λόγω της κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η οικονομία δεν πρέπει να θυματοποιηθεί κανένας μαθητής και να μείνει απλήρωτος για την δουλειά που θα παράξει κατά την πρακτική άσκηση. "Θεωρούμε ότι πρέπει με νομοθετική ρύθμιση να θεσμοθετηθεί η πληρωμένη πρακτική άσκηση, χωρίς με οποιοδήποτε τρόπο να θυματοποιηθούν οι εργαζόμενοι".
 
Αναφέρεται επίσης ότι το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να έχει καταρτίσει ένα κατάλογο με εργοδότες σε κάθε επαρχία οι οποίοι θα έχουν συνεργασία με την κυβέρνηση για να δέχονται μαθητές για πρακτική άσκηση. Ειδικότερα σε αυτές τις συνθήκες είναι πολύ δύσκολο για τους μαθητές και τις Διευθύνσεις των σχολείων να ψάξουν και να βρουν μόνοι τους εργοδότη χωρίς καθοδήγηση για να ασκήσουν την πρακτική, σημειώνει η ΠΣΕΜ.
 
Τα ερωτήματα και οι ανησυχίες αυτές προβληματίζουν εκατοντάδες μαθητές που για την πρακτική άσκηση μέσα στις συνθήκες που διαμορφώθηκαν από την πανδημία, καταλήγει η ΠΣΕΜ που ζητεί άμεσα διευκρινίσεις.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Ισραηλινή διπλωματική επίθεση κατά Ιράν-Κάλεσμα σε 32 χώρες να επιβάλουν κυρώσεις
Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Ενημέρωσε την Επιτροπή Προσφύγων για το σχέδιο ΚτίΖΩ ο Ιωάννου
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Λευκορωσίας-Δύο εταιρείες όπλων στην Κύπρο
Η Αστυνομία αναζητά ένα ύποπτο πρόσωπο για διάρρηξη εκκλησίας (pics)
Εμπρησμός πίσω από τα 15 οχήματα που παραδόθηκαν στις φλόγες στο Καϊμακλί-74 χτυπήματα από την αρχή του έτους
Τραγωδία στον Πειραιά… Νεκρός 31χρονος από την κατάρρευση κτηρίου-«Έπεσε ο τοίχος και τον πλάκωσε» (pics)
Απαντά στο Ισραήλ ο Ραΐσι-«Το Ιράν θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια ενάντια στα συμφέροντά του»
Το Τελ Αβίβ διαβεβαίωσε τις αραβικές χώρες ότι η απάντησή του στο Ιράν δεν θα τις βάλει σε κίνδυνο
Κατέρρευσε τμήμα κτηρίου στο Πασαλιμάνι-Τρεις ελαφρά τραυματίες, ένας εγκλωβισμένος (pics)