Φορολογικά μέτρα στήριξης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά από το Κ.Σ. Κισσόνεργας

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας σε ειδική συνεδρία του, αναφορικά με την οικονομική κατάσταση όπως διαμορφώνεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, αποφάσισε φορολογικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και νοικοκυριών στην κοινότητα ύψους 70 χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση,  θα δοθούν ειδικές εκπτώσεις και ελαφρυντικά μέτρα σε άτομα και νοικοκυριά όπως η μη καταβολή Φόρου Κοινοτικών Υπηρεσιών από φοιτητές, στρατιώτες, νοικοκυριά όταν το οικογενειακό τους εισόδημα / απολαβές του έτους  είναι κάτω από €8,400 (€700 ανά μήνα), άτομα τα οποία διαμένουν μόνα τους δεδομένου ότι το συνολικό ετήσιο εισόδημα/απολαβές είναι κάτω από 7.200 (€600 ανά μήνα). Στην κατηγορία αυτή εμπίπτουν και οι λήπτες ΕΕΕ.
 
Επίσης ενέκρινε τη μη καταβολή Φόρου Κοινοτικών Υπηρεσιών από Άνεργους δεδομένου ότι το συνολικό εισόδημα/απολαβές του έτους πριν χάσουν την δουλειά τους ήταν κάτω από  7.200 (€600 ανά μήνα) και έκπτωση 50% σε συνταξιούχους οι οποίοι είναι πάνω από 70 χρόνων και έχουν εισόδημα κάτω από €1,000.

Επίσης, δίνει την δυνατότητα καταβολής των φορολογιών με όσες δόσεις επιθυμεί ο πολίτης με ταυτόχρονη γρήγορη  αποστολή των φορολογιών του 2020  μέσα στον Ιούνιο ώστε να δοθεί, όπως και σε προηγούμενα χρόνια, μεγαλύτερος χρόνος και ευκολία αποπληρωμής.

Προσφέρει επίσης έκπτωση 25 % στο τέλος Σκυβάλων Επαγγελματικών Υποστατικών που έχουν επηρεαστεί από την καραντίνα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, , Τουριστικές Επαύλεις, Εστιατόρια, Καφενεία, Καταστήματα κλπ) και 25% έκπτωση στα υφιστάμενα ‘Κατώτατα Αποδεκτά Όρια’ για τον υπολογισμό του φόρου του ενοικίου για την κατηγορία ‘Τουριστικές Επαύλεις και Οργανωμένα Διαμερίσματα’.

Επεκτείνει επίσης τα Συμβόλαιά Διαχείρισης των Παραλιών και Παροχής Θαλάσσιων Αθλημάτων για άλλα 2 χρόνια.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Οικονομικού Τμήματος του Συμβουλίου, η μείωση στα έσοδα του Συμβουλίου θα ξεπεράσει τις 350 χιλιάδες ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μείωση περίπου 20% στον προϋπολογισμού του συμβουλίου.

Επίσης διευκρινίζεται από το Κ.Σ. Κισσόνεργας,  ότι τα μέτρα στήριξης έχουν κοστολογηθεί και ανέρχονται γύρω στις 70 χιλιάδες ευρώ και αντιστοιχούν περίπου στο 5% του προϋπολογισμού του συμβουλίου.  
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αναγνωρίζει τα προβλήματα στα ΤΑΕΠ το Υπ. Υγείας-Προχωρεί σε Νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Ασθενοφόρων
Φρικτό έγκλημα στο Σικάγο-Σκότωσαν 19χρονη έγκυο και της αφαίρεσαν το μωρό
Προειδοποιεί το Ιράν-«Έχουμε εντοπίσει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ, είμαστε με το χέρι στη σκανδάλη»
Καταβολή επιδόματος μονογονεϊκής οικογένειας σε μητέρα ζητά η Λοττίδη-Απέρριπταν αιτήσεις της για 2,5 χρόνια
Αρνήθηκε της χημειοθεραπείες για να γεννήσει το παιδί της-Έζησε μαζί του μόλις οκτώ μήνες
Επιλύουν το θέμα των πολλαπλών συντάξεων με μια απλή δήλωση αποποίησης τα κόμματα
Μείωση βροχόπτωσης δείχνει η τάση για Κύπρο-Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Η Αθήνα η πόλη που μυρίζει πιο ωραία στον κόσμο-Σε ποια θέση βρίσκεται η Λευκωσία
Ικανοποίηση Ιωάννου με την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης της ΤΑ-Συνεχίζει τις επαφές
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους