Σάββατο 4 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Επαναπατρίζονται Τούρκοι που εγκλωβίστηκαν στα κατεχόμενα λόγω κορωνοϊού

  29/05/2020 18:48
Επαναπατρίζονται Τούρκοι που εγκλωβίστηκαν στα κατεχόμενα λόγω κορωνοϊού

Επαναπατρίζονται Τούρκοι που εγκλωβίστηκαν στα κατεχόμενα λόγω κορωνοϊού

  29/05/2020 18:48
Αύριο, την ερχόμενη Δευτέρα και την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν τρία δρομολόγια πλοίων από το λιμάνι της κατεχόμενης Κερύνειας προς το λιμάνι του Τάσουτζιου στην Τουρκία, τα οποία ανακοίνωσε η «πρεσβεία» της Τουρκίας στα κατεχόμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μηδέν κρούσματα για 42η μέρα στα κατεχόμενα

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ανακοίνωση της «πρεσβείας» αναφέρει ότι ο αριθμός των επιβατών θα είναι περιορισμένος λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό. Για τα εισιτήρια παραπέμπονται στην εταιρεία που διενεργεί τα δρομολόγια.

Ανακοινώνεται δε ότι όσοι εμφανίζουν συμπτώματα του COVID-19 δεν θα του επιτρέπεται η επιβίβαση, ενώ όσοι ταξιδεύουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους «επαρκή αριθμό μασκών». Πριν εισέλθουν στο τουρκικό λιμάνι για την αποβίβαση, προστίθεται, θα τους γίνει ιατρικός έλεγχος.
 
Να σημειωθεί ότι πριν λίγες μέρες είχε αποτελέσει θέμα σε αρκετές τ/κ εφημερίδες το γεγονός ότι περίπου 1500-2000 εποχικοί εργαζόμενοι από την Τουρκία, κυρίως σε εσπεριδοειδή και άλλες καλλιέργειες, είχαν εγκλωβιστεί λόγω κορωνοϊού, δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην Τουρκία και ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.
 
Στο μεταξύ, ο «υπουργός μεταφορών και συγκοινωνιών», Τολγκά Ατακάν διέψευσε με μήνυμά του στο τουίτερ ότι οι πτήσεις από Τουρκία προς κατεχόμενα, όταν επαναρχίσουν, θα μπουν στην κατηγορία «εσωτερικές πτήσεις».
 
Διευκρίνισε ότι γίνονται συζητήσεις για την φορολόγηση των πτήσεων και συζητούν την μείωσή του λόγω της αρνητικής επίδρασης του κορωνοϊού, στο επίπεδο που είναι η φορολογία των «εσωτερικών πτήσεων». Δεν υπάρχει όμως εφαρμογή μετακίνησης των πτήσεων στις εσωτερικές για την Τουρκίας, όπως ανέφερε ο κ. Ατακάν.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας