ΕΤΑΠ: Το 90% των γαμήλιων τελετών επαναπρογραμματίστηκαν και το 15% ακυρώθηκαν

Το 90% των γαμήλιων τελετών επαναπρογραμματίστηκαν για το υπόλοιπο το 2020 , το 2021, 2022 και το 2023 , σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΕΤΑΠ Νάσο Χατζηγεωργίου. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως το 2019 στην Επαρχία Πάφου έχουν τελεσθεί πέραν των 3000 γαμήλιων τελετών ενώ παρόμοιος αριθμός (ελαφρός αυξημένος)είχε προγραμματιστεί  και για το 2020. 

Επεσήμανε ωστόσο πως λόγω όμως της πανδημίας,μεγάλος αριθμός τελετών της περιόδου ( Μαρτίου-Αυγούστου) δηλ περίπου το 85-90% έχει ήδη μετατεθεί σε μεταγενέστερες ημερομηνίες το 2020 και το 2021 ενώ ποσοστό μόνο περίπου 10-15% έχει ακυρωθεί χωρίς να δηλωθεί ακόμη νέα ημερομηνία. 

Ο κ. Χατζηγεωργίου ανέφερε πως η  ΕΤΑΠ και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην  μορφή του  τουρισμού αφού εκτός του ότι ο προορισμός έχει όλα τα φόντα,  επιφέρει πολύ θετικά επακόλουθα στην τοπική και παγκύπρια οικονομία. 

Πρόσθεσε πως μέσα από κοινές προσπάθειες, η ΕΤΑΠ,  Δήμοι Πάφου, Γεροσκήπου και Πέγειας, ξενοδόχοι της περιοχής και διοργανωτές γαμήλιων τελετών τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργήσει  μεγαλύτερη δυναμική για περαιτέρω ανάπτυξη της μορφής αυτής του τουρισμού, έχουν ανεβάσει ψηλά  την  επαρχία Πάφου στις προτιμήσεις των μελλονύμφων και τον προορισμό σε τροχιά ανοδικής πορείας.

Η ΕΤΑΠ παράλληλα εκφράζει την αισιοδοξία της και σημειώνει πως προς το  παρόν εργάζεται ομαδικά για την προβολή του προορισμού  και  επαναφορά της βιομηχανίας και των υπηρεσιών  στην κανονικότητα τους.    

Όπως αναφέρει η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της επαρχίας Πάφου είναι μεταξύ άλλων, όπως είπε,  ο Μύθος της Θέας Αφροδίτης, τα πανέμορφα τοπία, τα μοναδικά ηλιοβασιλέματα, ο ρομαντισμός και ο έρωτας που εκπέμπει ο προορισμός, οι μοναδικοί χώροι τέλεσης γάμων και οι υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, ….αυτά προωθούν οι εμπλεκόμενοι για την περαιτέρω εγκαθίδρυση της επαρχίας  Πάφου ως ένα από τους δημοφιλέστερους προορισμούς της Μεσογείου για Γαμήλιες τελετές και Ταξίδια του Μέλιτος.

Δειτε Επισης

Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»
Αλματώδης αύξηση της τιμής του πετρελαίου λόγω των εντάσεων στη Μέση Ανατολή
Στους 26 βαθμούς η θερμοκρασία με σκόνη στην ατμόσφαιρα
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Πρόοδο στην προσπάθεια εμβάθυνσης της αγοράς κεφαλαιαγορών βλέπει ο Μισέλ
Υπ. Γεωργίας στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας-«Συλλογική ευθύνη η προστασία ωκεανών»