Τρίτη 7 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Γάμοι και στις νηστείες των Χριστουγέννων-Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου

  29/05/2020 13:55
Γάμοι και στις νηστείες των Χριστουγέννων-Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου

Γάμοι και στις νηστείες των Χριστουγέννων-Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου

  29/05/2020 13:55
Το πράσινο φως για τέλεση γάμων και κατά την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων, άναψε η Ιερά Σύνοδος, σε μια προσπάθεια να πραγματοποιηθούν οι γάμοι που έχουν αναβληθεί λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό.
 
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, η Ιερά Σύνοδος, αποφάσισε όπως φέτος, λόγω των αναβληθέντων γάμων, επιτραπεί η τέλεση γάμων και κατά την περίοδο της νηστείας των Χριστουγέννων, μέχρι τη 12 Δεκεμβρίου, εκτός Τετάρτης και Παρασκευής.
 
Σημειώνεται πως οι νηστεία των Χριστουγέννων αρχίζει στις 15 Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, το θέμα των γάμων, αναμένεται να τεθεί εκ νέου ενώπιον της επιδημιολογικής ομάδας, η οποία αναμένεται να αποφασίσει εάν θα ανάψει το πράσινο φως για τις δεξιώσεις, τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοικτούς χώρους.

Το ζήτημα που τίθεται και αναμένεται να συζητηθεί, είναι σε σχέση με τα μπουφέ. Αφότου εκδόθηκε το πρωτόκολλο για τα ξενοδοχεία, αναμένεται ότι η πρόταση να προσομοιάζει με αυτή, δηλαδή να ζητείται από το προσωπικό να βάζει στα πιάτα φαγητό ή να είναι σε ξεχωριστές μερίδες.

Πονοκέφαλο προκαλεί και το θέμα των κοινόχρηστων τουαλέτων, που μπορεί να αποτελέσουν εστίες μετάδοσης. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν αποκλείεται ο τρόπος χειρισμού να είναι ανάλογος με τις κοινόχρηστες τουαλέτες των ξενοδοχείων. Υπάρχει, όμως προβληματισμός, αφού στους χώρους δεξίωσης υπάρχουν πολλαπλάσια άτομα, από ότι στο ξενοδοχείο, άρα τις τουαλέτες επισκέπτονται πολύ περισσότεροι.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας