Ο Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης ενώνει δυνάμεις με 2,3 εκ. άτομα που ζουν με την ασθένεια παγκοσμίως

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης (ΠΣΠΣ), με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης, ενώνει τις δυνάμεις του με τη Διεθνή Ομοσπονδία Πολλαπλής Σκλήρυνσης (MS International Federation-MSIF) και περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια άτομα τα οποία ζουν με την ασθένεια παγκοσμίως, ώστε να τερματιστεί η αποσύνδεση.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης αναφέρει ότι φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης, μέσω της εκστρατείας #ΠΣΣυνδέσεις, θέτει υπό αμφισβήτηση τα κοινωνικά εμπόδια, τα οποία αφήνουν τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση να αισθάνονται μοναξιά και κοινωνική απομόνωση.
 
«Η φετινή εκστρατεία έχει να κάνει με την οικοδόμηση σύνδεσης της  κοινότητας, της αυτο-σύνδεσης και των συνδέσεων για ποιοτική φροντίδα. Το σύνθημα της καμπάνιας είναι ‘I Connect, We Connect’ –‘Εγώ Συνδέομαι, Εμείς Συνδεόμαστε’ και η ετικέτα  #MSConnections -#ΠΣΣυνδέσεις», προστίθεται στην ανακοίνωση.
 
Η εκστρατεία στοχεύει στην εξάλειψη των κοινωνικών εμποδίων, τα οποία αφήνουν τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση να αισθάνονται μοναχικά και κοινωνικά απομονωμένα, ενώ ο Σύνδεσμος αναφέρει πως «είναι μια ευκαιρία να υποστηρίξουμε τις καλύτερες υπηρεσίες, να γιορτάσουμε τα δίκτυα υποστήριξης και να υπερασπιστούμε την αυτο-φροντίδα.

«Οι άνθρωποι οι οποίοι επηρεάζονται από πολλαπλή σκλήρυνση και οι γύρω τους καλούνται να γιορτάσουν τις συνδέσεις, οικοδομώντας τη σύνδεση της κοινότητας, την αυτο-σύνδεση καθώς και τις συνδέσεις οι οποίες χρειάζονται για ποιοτική φροντίδα», σημειώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης .
 
Όπως προσθέτει ο Σύνδεσμος «τα κοινωνικά εμπόδια και το στίγμα τα οποία υπάρχουν, τους αφήνουν να αισθάνονται μόνοι και απομονωμένοι», σημειώνοντας ότι οι ανθρώπινες συνδέσεις μπορεί να είναι ένας σημαντικός τρόπος, για να σπάσουν αυτά τα εμπόδια και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής με την Πολλαπλή Σκλήρυνση.
 
«Η οικοδόμηση κοινοτήτων, οι οποίες υποστηρίζουν και φέρνουν σε επαφή τους ανθρώπους που επηρεάζονται από την ΠΣ, βρίσκεται στο επίκεντρο των ενεργειών της Διεθνούς Ομοσπονδίας Πολλαπλής Σκλήρυνσης (MSIF). Η προώθηση της αυτο-φροντίδας και της υγιεινής διαβίωσης με την ΠΣ βοηθά τους ασθενείς να έχουν μια θετική προοπτική και σε πολλές περιπτώσεις, να διαχειρίζονται τα συμπτώματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Σε ομιλία του, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, ο Πρόεδρος  του Παγκύπριου Συνδέσμου Πολλαπλής Σκλήρυνσης, Σάββας Χριστοδούλου, ανέφερε ότι αύριο «σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου ενώνονται όλες οι φωνές των ασθενών, των φροντιστών, των επαγγελματιών υγείας, των ερευνητών και των φίλων, γίνονται δράσεις και εκδηλώσεις για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση στα θέματα που αφορούν την Πολλαπλή Σκλήρυνση».

Πρόσθεσε ότι «φέτος το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας, πιο επίκαιρο από ποτέ, μας φέρνει ξανά κοντά σε καιρούς που κυριάρχησε η κοινωνική αποστασιοποίηση», για να σημειώσει: «Διασυνδέσεις λοιπόν για ουσιαστική σύνδεση με την κοινότητα, τον εαυτό μας, αλλά και τις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και έρευνας».
 
«Έτσι και ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολλαπλής Σκλήρυνσης, παρά τη φετινή, ιδιαίτερη συγκυρία με την πανδημία του Covid-19, συμμετέχει στον εορτασμό αυτής της σημαντικής ημέρας για την Πολλαπλή Σκλήρυνση… Ευχή μας, σύντομα η πολλαπλή σκλήρυνση να αποτελεί μια ασθένεια του παρελθόντος», είπε ο κ. Χριστοδούλου.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν
Εργασίες συντήρησης του Δικτύου Υψηλής Τάσης στην Επαρχία Πάφου
Για τις δράσεις του Συνδέσμου «Προμηθέας» ενημερώθηκε ο Υπουργός Υγείας