Το Hope For Children στήριξε πέρσι πέραν των 130 ανάδοχων οικογενειών

Το Hope For Children στήριξε πέρσι πέραν των 130 ανάδοχων οικογενειών αναφέρεται σε ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αναδοχής. Το πρόγραμμα ανάδοχων οικογενειών υλοποιείται σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας (ΥΚΕ) και με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Στην ανακοίνωση το Hope For Children τονίζει πως ο θεσμός της αναδοχής ορίζεται ως μια μορφή εναλλακτικής οικογενειακής φροντίδας σε παιδιά και εφήβους που απομακρύνονται από τη βιολογική τους οικογένεια κατόπιν δικαστικού διατάγματος.

"Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η Διευθύντρια Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας αναλαμβάνει τη γονική μέριμνα για τα παιδιά αυτά και αποφασίζει την τοποθέτηση τους σε καταλληλότερο περιβάλλον για αυτά. Τα περισσότερα παιδιά εισέρχονται στην αναδοχή με λίγα ή καθόλου υπάρχοντα και τα πλείστα έχουν υποστεί τις συνέπειες της κακοποίησης, της φτώχειας, της παραμέλησης ή ακόμα και του χαμού της βιολογικής τους οικογένειας", αναφέρεται.

Το Hope For Children παρείχε επίσης εξειδικευμένες εκπαιδεύσεις με σκοπό την ενδυνάμωση και περαιτέρω κατάρτιση των ανάδοχων για να είναι σε θέση να αναλάβουν τη φροντίδα των παιδιών που τοποθετούνται στην οικογένεια τους από τις ΥΚΕ, σημειώνεται.

"Οι ανάγκες για τοποθέτηση παιδιών σε ανάδοχες οικογένειες συνεχίζουν να είναι μεγάλες ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται μια έλλειψη ανάδοχων οικογενειών που εμποδίζει την ομαλή αποκατάσταση παιδιών που απομακρύνονται από την οικογένειά τους. Το “Hope For Children” CRC Policy Center, διοργανώνει δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού για τον θεσμό αυτό", καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Άναψε το πράσινο φως το Υπουργικό για παράταση ε στη χρηματοδότηση ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ
Καταβάλλονται αρχές Μαϊου αποζημιώσεις σε αγρότες που υπέστησαν ζημιές
Έρευνα του Υπουργείου Παιδείας για διασύνδεση ανώτερης εκπαίδευσης με αγορά εργασίας
Συστάσεις του Υπουργείου Υγείας για την αυξημένη συγκέντρωση σκόνης
Αναθεωρημένο Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ΥΠΑΜ και ΚΟΑ για τους στρατεύσιμους αθλητές
Τα κριτήρια και οι δικαιούχοι για αυξημένο πασχαλινό επίδομα
Μετά το Πάσχα αρχίζουν οι εγγραφές στα ΚΙΕ-Όλες οι πληροφορίες
Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη