Είπε το μεγάλο ναι το Απολλώνειο-Ποια μεγάλα νοσηλευτήρια υπογράφουν

Μεγάλη ικανοποίηση προκαλεί σε ΟΑΥ και Υπουργείο Υγείας, η θετική ανταπόκριση δεκάδων ιδιωτικών νοσηλευτηρίων, στη β’ φάση του ΓεΣΥ που ξεκινά σε τρία εικοσιτετράωρα.
 
Μετά το Αρεταίειο, που χθες βράδυ αποφάσισε να ενταχθεί στο ΓεΣΥ, το μεγάλο ναι είπε το πρωί και το Απολλώνειο.
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου, είπε πως «το στοίχημα για τη Λευκωσία έχει κερδηθεί», εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή του για τις θετικές απαντήσεις Αρεταίειου και Απολλώνειου , για ένταξή τους στη δεύτερη φάση του συστήματος.

Ο Διευθυντής του ΟΑΥ εξέφρασε την αισιοδοξία του, αφού όπως σημειώνει με την ένταξη του Αρεταιείου και του Απολλώνειου στο σύστημα καλύπτεται και η επαρχία Λευκωσίας και ουσιαστικά και σε πολύ μεγάλο βαθμό ολοκληρώνεται το πακέτο υπηρεσιών του ΓεΣΥ.
 
Αν και μέχρι στιγμής υπεγράφη συμφωνία μόνο με το Mediterranean Hospital, ο ΟΑΥ αισιοδοξεί πως θα ολοκληρώσει την υπογραφή των περισσότερων συμφωνιών εντός του Σαββατοκυρίακου, προκειμένου την πρώτη Ιουνίου να αρχίσουν πολλά νοσηλευτήρια να παρέχουν ενδονοσοκομειακή φροντίδα.  
 
Ποιοι είπαν το ναι στις υπόλοιπες Επαρχίες
Στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, είναι πολύ ικανοποιημένοι αφού με τα δύο ναι των μεγάλων νοσηλευτηρίων της Πρωτεύουσας, καλύπτονται πλέον όλες οι Επαρχίες.  
 
Στη Λεμεσό, έχει είδη υπογράψει το Mediterranean Hospital.

Στην Πάφο όπως ήδη έχει ανακοινωθεί θα υπογράψουν τα νοσηλευτήρια Ευαγγελισμός και Κυανούς Σταυρούς & Άγιος Γεώργιος.
 
Στη Λάρνακα, ανακοίνωσε σήμερα την ένταξη του στο ΓεΣΥ, το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός.
 
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση «το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι κατέληξε σε συμφωνία με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας για την ένταξη του στην Β’ φάση του Γενικού Σχεδίου Υγείας (ΓΕΣΥ).Το Ιδιωτικό Νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός θα αρχίσει να προσφέρει υπηρεσίες μέσω του ΓΕΣΥ στο κοινό από την 1η Ιουνίου 2020.
 
Σε δήλωση του σχετικά με την εξέλιξη ο Γενικός Διευθυντής του Τιμίου Σταυρού κ. Μάρκος Χριστοδουλίδης ανάφερε πως «το Νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός μετά από ενημέρωση όλων των συνεργατών του για τις προθέσεις του, δηλώνει την ένταξη του στη Β’ φάση του ΓεΣΥ από την 1Η Ιουνίου 2020. Δεσμευόμαστε να διατηρήσουμε υψίστης ποιότητας υπηρεσίες προς τον Κύπριο ασθενή. Με την ευκαιρία αυτή η διεύθυνση του Τιμίου Σταυρού εκφράζει τις ευχαριστίες της στους γιατρούς και όλους τους επαγγελματίες Υγείας του Νοσοκομείου αλλά και στον Όμιλο Quality που μέσω της Quality Medical συνεχίζει να στηρίζει την προσπάθεια για παροχή των καλύτερων και υψηλότερων δυνατών υπηρεσιών στο κοινό».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER αναμένεται να υπογραφεί συμφωνία και με το νοσηλευτήριο Άγιος Ραφαήλ.
 
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο ΟΑΥ έχει καλύψει όλες τις επαρχίες, με τη συμμετοχή μεγάλων και μικρών ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. Με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) θα καλυφθούν γύρω στο 80% των κλινών.

Αρχή με 42 νοσηλευτήρια
Συνολικά ο ΟΑΥ, έχει πάρει καταρχήν ναι  από 41 μονάδες και υπέγραψε με 1. Σήμερα και το Σαββατοκυρίακο αναμένεται να υπογραφούν και οι υπόλοιπες συμφωνίες.

«Θα δουλέψουμε το Σαββατοκυρίακο με την ελπίδα ότι, θα υπογράψουμε και θα ετοιμάσουμε όλους για να παρέχουν υπηρεσίες από την Δευτέρα. Με βάση τις βεβαιώσεις που έχουμε θα υπογράψουν 42 νοσηλευτήρια, μαζί με τις κλινικές και τις πολυκλινικές», δήλωσε ο αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Ανάμεσα στις 41 μονάδες, είναι και πολύ γνωστές γυναικολογικές κλινικές σε όλες τις πόλεις. Στη β’ φάση του ΓεΣΥ θα ενταχθεί το Ιατρικό Κέντρο «Μητέρα και Παιδί».  Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το Ιατρικό Κέντρο αναφέρει ότι στηρίζει την εφαρμογή ενός καθολικού και λειτουργικού Γενικού Σχεδίου Υγείας, επισημαίνοντας ότι θα συνεχίσει να διασφαλίζει τη σωστή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας προς όλες τις γυναίκες της Κύπρου, με την απαραίτητη τεχνογνωσία, συνέπεια και σεβασμό.
 
Επίσημες ανακοινώσεις
Σε επίσημες ανακοινώσεις θα προβεί στη 1:30 το μεσημέρι της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, σε δημοσιογραφική διάσκεψη στο Υπουργείο Υγείας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Βροχή και καταιγίδα στο μενού του καιρού-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών