Τετάρτη 15 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Κλείδωσαν για τα νηπιαγωγεία, άφησαν εκκρεμότητες για το Σάββατο οι επιδημιολόγοι

  28/05/2020 07:51
Κλείδωσαν για τα νηπιαγωγεία, άφησαν εκκρεμότητες για το Σάββατο οι επιδημιολόγοι

Κλείδωσαν για τα νηπιαγωγεία, άφησαν εκκρεμότητες για το Σάββατο οι επιδημιολόγοι

  28/05/2020 07:51
Οι εκκρεμότητες που απομένουν, αναφορικά με την εφαρμογή της τρίτης φάσης χαλαρώσεων συζητήθηκαν χθες σε τηλεδιάσκεψη που είχαν τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας.
 
Μεταξύ άλλων, τα μέλη της Επιδημιολογικής Ομάδας, συμφώνησαν να ανάψουν το πράσινο φως στην Κυβέρνηση για άνοιγμα των νηπιαγωγείων εντός Ιουνίου. Πάντως, όπως στις προηγούμενες περιπτώσεις, έτσι και τώρα, αν τελικά θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία, θα είναι μια καθαρά πολιτική απόφαση που θα ληφθεί σε επίπεδο Υπουργικού Συμβουλίου.
 
Η συζήτηση της επιδημιολογικής ομάδας δεν ολοκληρώθηκε και αναμένεται να συνεχιστεί το ερχόμενο Σάββατο με το θέμα της επαναλειτουργίας των γυμναστηρίων για το οποίο έγινε μια πρώτη συζήτηση, ωστόσο,  παραμένει σε εκκρεμότητα. Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες ζητούν όπως ανοίξουν με αυστηρό πρωτόκολλο, από την 1η Ιουνίου, αντί στις εννέα όπως είναι προγραμματισμένο.
 
Πάντως, δεδομένου ότι η επιδημιολογική ομάδα θα επανέλθει το ερχόμενο Σάββατο για να συζητήσει τις εκκρεμότητες, δεν αποκλείεται στις αρχές της επόμενης εβδομάδας να κληθεί ξανά στο Προεδρικό Μέγαρο για να ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τους αρμόδιους υπουργούς.
 
Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή της τρίτης φάσης είναι προγραμματισμένη για τις εννέα Ιουνίου, όπου μεταξύ άλλων θα γίνει και το άνοιγμα των αεροδρομίων.
 
Ένα άλλο ζήτημα που θα τεθεί στο τραπέζι των ειδικών, ώστε να υπάρξει κατάληξη, είναι αυτό των γάμων και των αιθουσών δεξιώσεων, κάτι που αποτελεί δύσκολη εξίσωση για τους επιστήμονες, αφού ελλοχεύουν κίνδυνοι. 
 
Μέλη της επιδημιολογικής ομάδας, πιθανόν να προτείνουν στην Κυβέρνηση, όπως μας αναφέρθηκε, την επαναλειτουργία χώρων δεξιώσεων, τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς χώρους, με όριο ατόμων. Ωστόσο το θέμα που τίθεται είναι με τα μπουφέ. Αφότου εκδόθηκε το πρωτόκολλο για τα ξενοδοχεία, αναμένεται ότι η πρόταση να προσομοιάζει με αυτή, δηλαδή να ζητείται από το προσωπικό να βάζει στα πιάτα φαγητό ή να είναι σε ξεχωριστές μερίδες. 
 
Πονοκέφαλο προκαλεί και το θέμα των κοινόχρηστων τουαλέτων, που μπορεί να αποτελέσουν εστίες μετάδοσης. Και σε αυτή την περίπτωση, δεν αποκλείεται ο τρόπος χειρισμού να είναι ανάλογος με τις κοινόχρηστες τουαλέτες των ξενοδοχείων. Υπάρχει, όμως προβληματισμός, αφού στους χώρους δεξίωσης υπάρχουν πολλαπλάσια άτομα, από ότι στο ξενοδοχείο, άρα τις τουαλέτες επισκέπτονται πολύ περισσότεροι. 
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας