Παρέλαβε άλλα 1300 tablets το Υπ. Παιδείας-Παραχωρούνται σε μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης

Σε διάσκεψη τύπου-τελετή που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) παραδόθηκαν από τον Όμιλο Οlympia (Public, SoftOne, Westnet), 1300  ψηφιακές συσκευές τύπου ταμπλέτας αξίας 170.000 ευρώ.
 
Οι συσκευές θα διατεθούν άμεσα σε σχολεία προκειμένου να χρησιμοποιηθούν από μαθητές και μαθήτριες της Δημοτικής Εκπαίδευσης (5η και 6η τάξη) που τα χρειάζονται στο πλαίσιο του προγράμματος εξ αποστάσεως διδασκαλίας που εφαρμόζει ήδη το ΥΠΠΑΝ.
 
Σημειώνεται πως η δωρεά αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης χορηγίας του ομίλου προς το κυπριακό δημόσιο.        
 
Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου παραλαμβάνοντας τον εξοπλισμό  σε σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε  τον Όμιλο Οlympia και την Εταιρεία Public  και ιδιαίτερα τον ιδρυτή του κ. Πάνο Γερμανό  και τόνισε την πολύ μεγάλη σημασία που αποδίδει το Υπουργείο και η Κυβέρνηση σε τέτοιες πρωτοβουλίες.
 
Σημείωσε πως η εξ αποστάσεως εκπαίδευση προχωρά κανονικά και αποτελεί κατάκτηση πλέον για το δημόσιο σχολείο της Κύπρου και πως προχωράμε και με τη θέσπιση και σχετικού νομοθετικού πλαισίου που θα την διέπει.
 
«Ενισχύουμε συστηματικά τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/μαθήτριες στα σχολεία μας και ως Υπουργείο προχωράμε, με τη καθοδήγηση και ειδικών, σε ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό με στόχο την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα», υπογράμμισε.
 
Υπογράμμισε ότι η μεγάλη πρόκληση είναι ότι τώρα θα πρέπει να  ασχοληθούμε και με το περιεχόμενο της διδασκαλίας, το περιεχόμενο της εκπαίδευσης, η οποία θα πρέπει να αξιοποιήσει τα ψηφιακά μέσα και αυτό βεβαίως αλλάζει και την παιδαγωγική προσέγγιση και δημιουργεί πάρα πολλές νέες δυνατότητες.
 
Ανέφερε επίσης πως έγινε και γίνεται ήδη και ειδική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας σε Δημοτική και Μέση Εκπαίδευση και μέχρις στιγμής επιμορφώθηκαν πέραν των 3.000 εκπαιδευτικών. Ενώ η επιμόρφωση από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο συνεχίζεται και αυτές τις μέρες με εκπαιδευτικούς των Γυμνασίων και της Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Ενημέρωσε πως ως ΥΠΠΑΝ εξοπλίστηκαν με ψηφιακή συσκευή κάπου 7.400 παιδιά (μαζί με τις σημερινές) που το χρειάζονταν -και αυτό αντιστοιχεί σε ποσοστό περίπου 12% του συνόλου των μαθητών- και πως δόθηκαν 1800 συνδέσεις στο διαδίκτυο σε νοικοκυριά που δεν το είχαν. Όλα αυτά μέσα από πόρους του Υπουργείου και προσφορές από εταιρείες τηλεπικοινωνιών και άλλους φορείς. 
 
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του Ομίλου Olympia και της Εταιρείας Public κ. Γιώργος Σαμοΐλης και κ. Δημήτρης Φιλόπουλος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους που με τη δωρεά αυτή θα βοηθηθούν μαθητές και μαθήτριες των σχολείων και θα στηριχθεί η πολιτική της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Δειτε Επισης

Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Παρεμβαίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν οι υπάλληλοι του ΡΙΚ
Αυτά είναι τα πέντε μέτρα της Κυβέρνησης για την ακρίβεια-Οριζόντια επιδότηση για ρεύμα, εφάπαξ για καύσιμα
Απαντά στα περί ξηλώματος των δημοσίων νοσοκομείων το Υπ. Υγείας-«Προωθούμε την αναβάθμιση τους»
Με τη συμμετοχή 400 ποδηαλτών/τριών αρχίζει την Παρασκευή το Cyprus Gran Fondo
Έκκληση ΟΣΑΚ για ενεργοποίηση ιατρικού προφίλ στο λογισμικό ΓεΣΥ
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-Σκόνη στην ατμόσφαιρα κατά διαστήματα
Το Υπουργείο Γεωργίας καλεί το κοινό να προστατεύσει την κυπριακή τουλίπα
Πλάνο για κοινό «ευρωπαϊκό πτυχίο» προωθεί η Κομισιόν