Δημόσια διαβούλευση Δήμου Αγλαντζιάς για πρόσβαση της οδού Ομήρου στην οδό Φυτωρίου

Ο Δήμος Αγλαντζιας στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης έχει αναρτήσει την ιστοσελίδα του τα ολοκληρωμένα σχέδια, της προτεινόμενης από το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως, πρόσβασης της οδού Ομήρου στην οδό φυτωρίου.
 
Περιληπτικά:
 
Η προτεινόμενη όδευση είναι πλάτους 12μ με επιπλέον ποδηλατοδρόμο και πεζοδρόμο. Είναι μέρος του ολοκληρωμένου σχέδιού κινητικότητας Λευκωσίας και αποσκοπεί:
 
α) στην Κυκλοφοριακή σύνδεση των Βορειοανατολικών περιοχών της Λευκωσίας (Καϊμακλί, Παλλουριώτισσα, Αγλαντζιά) προς τα Νότια (περιοχή Λατσιών, Γερίου), χωρίς να απαιτούνται διαμπερείς κινήσεις από το κέντρο της πόλης.
 
β) Απάμβλυνση των κυκλοφοριακών προβλημάτων στην είσοδο της πόλης της Λευκωσίας και η αποφόρτιση του κυκλοφοριακού φόρτου της Λεωφόρου Λεμεσού και ιδιαίτερα της συμβολής της με τη Λεωφόρο Αθαλάσσας, όπου παρατηρείται καθημερινά ιδιαίτερο πρόβλημα.
 
γ) Καλύτερη κυκλοφοριακή σύνδεση βασικών λειτουργιών της πόλης, με το ευρύτερο οδικό δίκτυο. Π.χ. Γενικό Νοσοκομείο, Αρχηγείο Αστυνομίας, ΓΕΕΦ, Συνεδριακό Κέντρο, χώρος Ξενοδοχείου ‘‘Φιλοξένεια’’, Ξενοδοχειακή Σχολή, Δημοσιογραφική Εστία, ΚΕΜΑ κ.λπ.
 
δ) Σύνδεση των υφιστάμενων δικτύων ποδηλατοδρόμων μεταξύ τους, τόσο με αυτούς που χωροθετούνται κατά μήκος των δρόμων της περιοχής - Λ. Ακαδημίας, Λ. Κυρηνείας, Λ. ΡΙΚ, περιοχή Πανεπιστημίου Κύπρου, Λ. Αγλαντζιάς - όσο και με τους υφιστάμενους ποδηλατόδρομους εντός του Πάρκου της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και του Πάρκου της Αθαλάσσας, δίνοντας τη δυνατότητα χρήσης τους τόσο για ψυχαγωγία και άσκηση, όσο και για διακίνηση.
 
Το συνολικό μήκος του δρόμου που θα κατασκευαστεί ανέρχεται 650 μέτρα για την προέκταση της Λεωφόρου Γλ. Κληρίδη - Από αυτά, 390 μέτρα αφορούν σε ήδη κατασκευασμένο δρόμο που ήδη χρησιμοποιείται από οχήματα για την εξυπηρέτηση του Γαλλοκυπριακού Σχολείου και του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών - Τα υπόλοιπα 260 μέτρα αποτελούν νέα χάραξη – Από αυτά, τα 75 μέτρα αφορούν σε γη που ήδη παραχωρήθηκε στο δημόσιο ως δρόμος στο πλαίσιο έκδοσης άδειας διαίρεσης το τα 60 μέτρα αφορούν δασική γη (εμβαδόν 720 τμ) και τα υπόλοιπα - γη που απαλλοτριώθηκε παλαιότερα για τους σκοπούς υλοποίησης του Έργου
 
Θα γίνουν επίσης έργα σε μήκος 440μετρων στην υφιστάμενη οδό Φυτωρίου.
 
Η κατασκευή του Έργου θα επηρεάσει συνολικά 31 δέντρα - 13 Ορθόκλωνα Κυπαρίσσια, 16 Πεύκα και 2 Φοινικιές. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του Έργου, θα γίνουν εκτεταμένες δεντροφυτεύσεις πολλαπλάσιου αριθμού δέντρων, σε συνεννόηση με το Τμήμα Δασών.
 
Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο https://aglantzia.org.cy/engrafa-schedia-kai-leptomereies-odiki-syndesi-tis-leoforou-omirou-me-to-dromo-fytoriou..
 
Σχετικό poll υπάρχει εδώ.

Δειτε Επισης

Δύο ώρες πριν είχε πεθάνει ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο €3.000
Ικανοποιημένη η Κυβέρνηση με τα Συμπεράσματα για Τουρκία-«Επιτεύχθηκε η σύνδεση με Κυπριακό»
Πού οφείλεται η «κακοκαιρία του αιώνα» στο Ντουμπάι και η θεωρία της σποράς των νεφών
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 28 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης αποφάσισαν οι 27 ηγέτες-«Σαφές μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε»
Υιοθέτησαν τα Συμπεράσματα για την Τουρκία οι «27»-Χαιρετίζουν τον διορισμό Ολγκίν
Από τον αμερικανόφιλο Σάχη στη θεοκρατία-Η μετάλλαξη του Ιράν και η εχθρότητα με το Ισραήλ
Το ΕΕΕ στα θύματα βίας δεν είναι βάρος για το κράτος, είναι αφαίρεση δύναμης από τους θύτες
Η μεγάλη εικόνα της έξαρσης των μεταναστευτικών ροών, οι ευθύνες των εταίρων και ο ρόλος της Τουρκίας
Μεταναστευτικό και οικονομία θέτουν στο επίκεντρο του προεκλογικού οι πολίτες