Πήγαν μαθητές της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία και τους έδιωξαν

Στο σχολείο επέστρεψε ένας αριθμός των μαθητών με αναπηρία, που αποφασίστηκε πως εμπίπτουν στην πρώτη κατηγορία και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να επιστρέψουν κανονικά στην καθημερινότητά τους. Ωστόσο δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, με διευθυντές να μην δέχονται τους μαθητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Μιλώντας στον Ant1, ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων Τυφλών Παιδιών, Χρίστος Αυγουστίνος τόνισε πως κάποιοι διευθυντές δεν αντιλήφθηκαν σωστά τα μηνύματα, ενώ υπέδειξε πως αρκετοί δεν ήταν ενήμεροι με την απόφαση να επιστρέψουν στα σχολεία 769 μαθητές της ειδικής εκπαίδευσης. Όπως ανέφερε, λόγω του γεγονότος ότι δεν ενημερώθηκαν, οι διευθυντές έδιωξαν τους μαθητές από τα σχολεία και για τα περιστατικά έχει ενημερωθεί ήδη το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο καλείται να επανέλθει με εγκυκλίους του και να καθοδηγήσει τις διευθύνσεις, για την ομαλή επιστροφή των μαθητών.

Ο κ. Αυγουστίνος αναφέρθηκε σε δύο περιστατικά. Το πρώτο αφορά σε ένα μαθητή με οπτική αναπηρία, στην ελεύθερη Αμμόχωστο, ο οποίος πήγε στο σχολείο και δεν τον δέχθηκαν και ο διευθυντής του είπε ότι πρέπει να προσκομίσει ενυπόγραφη φόρμα.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά παιδί με νοητική υστέρηση, που εμπίπτει στην χθεσινή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, ωστόσο ούτε αυτό το παιδί το δέχθηκαν στο σχολείο.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων Τυφλών Παιδιών, σημείωσε πως υπάρχουν συνολικά 1,400 μαθητές, τόσο της ειδικής εκπαίδευσης, όσο και των ειδικών σχολείων και σημείωσε πως η διαβεβαίωση που έχουν από τον υπουργό Παιδείας είναι πως, κάθε φορά που θα έχουν σχετικό έντυπο ενώπιον τους, θα λαμβάνουν άμεσα απόφαση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Μετά το Πάσχα αρχίζουν οι εγγραφές στα ΚΙΕ-Όλες οι πληροφορίες
Σπάει τη σιώπη της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Αυξάνει το πασχαλινό επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους η Κυβέρνηση
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Σεπτέμβρη και Νοέμβριο η διεξαγωγή κυβερνητικών εξετάσεων
Σκόνη και υψηλές θερμοκρασίες στο καιρικό μενού-Σκαρφαλώνει στους 36 βαθμούς ο υδράργυρος
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Θλίψη για την απώλεια της Ελένης Νικήτα εκφράζει το Υφυπουργείο Πολιτισμού
Πέραν των 18 χιλιάδων ατόμων εξυπηρετούν τα Επιμορφωτικά Κέντρα