Έτοιμα να υπογράψουν πέντε ιδιωτικά νοσηλευτήρια για τη β’ φάση του ΓεΣΥ

Αισιοδοξία επικρατεί στον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, ότι εντός της εβδομάδας θα πέσουν και άλλες υπογραφές με ιδιωτικά νοσηλευτήρια, για την παροχή ενδονοσοκομειακής φροντίδας, στη β’ φάση του ΓεΣΥ.

Παρά τις μειώσεις που επιβλήθηκαν, αρκετά ιδιωτικά νοσηλευτήρια εμφανίζονται έτοιμα να υπογράψουν και να ξεκινήσουν να παρέχουν υπηρεσίες από την πρώτη Ιουνίου. Ήδη υπέγραψε το Mediterranean Hospital και εντός των επόμενων ημερών θα ακολουθήσουν κι άλλα.

Αν και δεν έκρυψαν την δυσαρέσκειά τους για τον αναθεωρημένο σχεδιασμό του ΟΑΥ, που περιλαμβάνει μειώσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, κανένα ιδιωτικό νοσηλευτήριο, από τα 45 που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, δεν το απέσυρε. Σε αυτό το στάδιο, αυτό που ζητούν είναι σύμφωνα με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, κάποιες διευκρινίσεις οι οποίες αποστέλλονται.

Πληροφορίες του REPORTER αναφέρουν ότι τουλάχιστον πέντε μικρά ιδιωτικά νοσηλευτήρια, είναι έτοιμα να υπογράψουν με τον ΟΑΥ. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα υπάρχει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ξεκάθαρη εικόνα και για τα υπόλοιπα νοσηλευτήρια και θα διαφανεί ποια τελικά θα υπογράψουν και ποια όχι.

«Πάει πολύ καλά η διαδικασία, υπάρχει ενδιαφέρον. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι. Κάθε ιδιωτικό νοσηλευτήριο θέτει κάποια θέματα, τα οποία πιστεύουμε πως είναι διαχειρίσιμα. Κάποια αποφάσισαν ότι θα συμβληθούν και κάποια ετοιμάζονται. Αυτή η εβδομάδα θα είναι έντονη, με συνεχείς επαφές για να είμαστε έτοιμοι την πρώτη Ιουνίου», ανέφερε μιλώντας στον REPORTER o αναπληρωτής Διευθυντής του ΟΑΥ, Ανδρέας Παπακωνσταντίνου.

Αρεταίειο και Απολλώνιο, που αποτελούν το διακαή πόθο του ΟΑΥ για την έναρξη της β’ φάσης θα αποφασίσουν εάν θα συμβληθούν τελικά με το ΓεΣΥ, σε Γενικές Συνελεύσεις τους στις 27 και 28 Μαΐου. Την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουν και άλλα μεγάλα νοσηλευτήρια.

«Κάνουν τις διαβουλεύσεις τους. Το κάθε νοσηλευτήριο έχει τα δικά του οικονομικά δεδομένα. Η έκπτωση που αποφασίστηκε, έτσι κι αλλιώς είναι για συγκεκριμένη περίοδο. Όπως και να έχει την πρώτη του Ιούνη θα ξεκινήσει η δεύτερη φάση του ΓεΣΥ».

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται και οι διαβουλεύσεις με τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

«Με τον ΟΚΥπΥ μιλήσαμε και την Παρασκευή και θα προχωρήσουμε κανονικά. Θα τους δώσουμε κάποια στοιχεία που χρειάζονται, διότι τους απασχολεί το θέμα των κινήτρων που θα δώσουν στους γιατρούς τους. Τους δώσαμε κάποια στοιχεία και θα σταλούν και κάποια μάλλον σήμερα και θα προχωρήσουμε».

Θεωρείται πάντως βέβαιο πως η β’ φάση θα ξεκινήσει με τα οκτώ δημόσια νοσηλευτήρια. Από την πρώτη Ιουνίου θα εφαρμοστεί κανονικά η ενδονοσοκομειακή φροντίδα την 1η Ιουνίου. Αναστολή μέχρι την πρώτη Σεπτεμβρίου, πήραν κάποιες υπηρεσίες. Πρόκειται για: 

  • Τη φροντίδα υγείας από άλλους επαγγελματίες υγείας ( όπως κλινικούς διαιτολόγους, εργοθεραπευτές, λογοπαθολόγους, φυσιοθεραπευτές και ψυχολόγους)
  • Τα Τμήματα Ατυχημάτων & Επειγόντων Περιστατικών
  • Τις υπηρεσίες ασθενοφόρων
  • Τους οδοντίατρους
  • Την ανακουφιστική φροντίδα υγείας
  • Την ιατρική αποκατάσταση
Κάποια νοσηλευτήρια που εκδήλωσαν ενδιαφέρον, λόγω των εξειδικευμένων υπηρεσιών που προσφέρουν προτίθενται να συμβληθούν στο ΓεΣΥ, την πρώτη Σεπτεμβρίου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Εκτός ΔΗΣΥ, η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαβεβαιώσεις Αρχής Ηλεκτρονικής Υγεία-«Εντατική εργασία για Α’ φάση Εθνικού Σημείου Επαφής»
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Κούρσα για δύο άλογα στην Πάφο-Υπέβαλαν υποψηφιότητες Φαίδωνας και Εύρος Λοϊζίδης
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»