Απαντά για την κατηγοριοποίηση των μαθητών η Κολιού-«Έγινε σε όλη την κοινωνία»

Απαντά στις αντιδράσεις και εξηγεί το σκεπτικό της Επιδημιολογικής Ομάδας, για κατηγοριοποίηση των παιδιών της ειδικής εκπαίδευσης, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου και μέλος της Επιδημιολογικής Ομάδας που συμβουλεύει την Κυβέρνηση για τον κορωνοϊό, Μαρία Κολιού.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ
 
Η κ. Κολιού, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, αναφερόμενη στην εισήγηση των ειδικών να κατηγοριοποιηθούν οι δύο ομάδες, υπέδειξε πως αυτό έγινε και για όλη την κοινωνία, με γνώμονα τα άτομα που έχουν κάποια ευπάθεια για σοβαρή νόσηση από τον κορωνοϊό. Όπως εξήγησε, αυτό έπρεπε να γίνει, με τα παιδιά που ανήκουν στην δεύτερη κατηγορία, είναι εκείνα που θα παρουσίαζαν ευπάθεια για σοβαρή νόσηση.
 
Ξεκαθάρισε πως δεν ήταν σκοπός να διαφοροποιήσουν αυτά τα παιδιά, ενώ οι αποφάσεις έχουν ληφθεί υπό το φακό της ασθένειάς τους, αν τους δημιουργεί δηλαδή κάποια ευπάθεια η θεραπεία που λαμβάνουν, ώστε να αποφύγουν να εκτεθούν στον κίνδυνο, με την επιστροφή στο σχολείο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επιστρέφουν μαθητές ειδικής εκπαίδευσης-Η κατηγοριοποίηση και τεστ σε συνοδούς
 
Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Παιδείας, σε δηλώσεις του, σημείωσε πως το Υπουργείο Υγείας έχει προτείνει δύο κατηγορίες παιδιών, με την πρώτη να αφορά τα παιδιά που δεν έχουν κάποια εμφανή ευπάθεια για σοβαρή νόσηση, σε σχέση με τον κορωνοϊό και θα πρέπει να υπάρξει συγκατάθεση των ειδικών για να μπορούν να επιστρέψουν στο σχολείο. Υπέδειξε πως θα υπάρξει μια επιμόρφωση των συνοδών, για να επιστρέψουν στα σχολεία οι μαθητές.
 
«Στη δεύτερη κατηγορία, όπως προτείνεται από το Υπουργείο Υγείας ανήκουν κάποια παιδιά που έχουν κάποια ευπάθεια για σοβαρή νόσηση από τον κορωνοϊό. Συστήνεται αυτά τα παιδιά να παραμείνουν στο σπίτι. Το Υπουργείο Υγείας συστήνει να υπάρχει αξιολόγηση από τις επιτροπές και αυτό θα κάνουμε. Η ειδική επιτροπή του Υπουργείου Παιδείας, σε συνεργασία με τους ειδικούς του Υπουργείου Υγείας, θα συνεχίσουν να συνεδριάζουν και προτρέπω τους γονείς να συνεργαστούν μαζί τους. Είναι αχρείαστο να συνεχιστεί μια συζήτηση με αφορισμούς και έντονα συναισθήματα που κατανοώ απολύτως».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Σκαρφαλώνει στους 37 βαθμούς η θερμοκρασία-Δεν υποχωρεί η σκόνη
Πώς τοποθετούνται οι συνταξιούχοι για το πασχαλινό επίδομα-«Ούτε οι μισοί δεν θα το πάρουν»
Δίνει μάχη με το χρόνο το ΥΠΑΝ για αντιμετώπιση της παραβατικότητας στα σχολεία-Οι δύο δράσεις στα σκαριά
Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου