Πρωτοβουλίες φορέων και εταιρειών για αντιμετώπιση της πανδημίας

Αναγνωρίζοντας πως η πρωτόγνωρη αυτή κατάσταση και τα συνεπακόλουθά της, όπως η επαγγελματική αβεβαιότητα, αναπόφευκτα θα είχαν ψυχοκοινωνικές συνέπειες, οι ασφαλιστικές εταιρείες του Ομίλου της Ελληνικής Τράπεζας, Hellenic Life και Παγκυπριακή Ασφαλιστική ένωσαν δυνάμεις με τον Παγκύπριο Σύλλογο Ψυχολόγων και τη CYTA για να προσφέρουν επαγγελματική ψυχολογική στήριξη στους πολίτες μέσω της Γραμμής 1471. Την γραμμή στηρίζει επίσης το Πνευματικό και Συμβουλευτικό Κέντρο της Ιεράς Μονής του Μετοχίου του Κύκκου.
 
Η δωρεάν Γραμμή Άμεσης Ανταπόκρισης Ψυχολογικής Φροντίδας σε Έκτακτα Γεγονότα 1471 λειτούργησε στις 5 Μαΐου 2020 και προσφέρει τη δυνατότητα στο κοινό να διερευνήσει και να επεξεργαστεί προσωπικές καταστάσεις, προβλήματα ή κρίσεις στο πλαίσιο μίας και μοναδικής συνεδρίας ή μίας βραχυπρόθεσμης ή και μακροπρόθεσμης θεραπευτικής σχέσης, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Αυτό περιλαμβάνει την ψυχολογική αξιολόγηση της κατάστασης και υλοποίησης ψυχολογικής παρέμβασης με επιστημονικά και εμπειρικά τεκμηριωμένες τεχνικές στην επιστήμη της ψυχολογίας. Η Γραμμή 1471 λειτουργεί καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι και διαχειρίστηκε περισσότερες από 100 κλήσεις από τις πρώτες 14 μέρες έναρξής της.
 
Εξάλλου, ο Όμιλος Olympia (Public, Westnet, SoftOne) προχωρά σε δωρεά ύψους 250.000 ευρώ συμβάλλοντας στη συλλογική προσπάθεια της κυπριακής κοινωνίας για αντιμετώπιση του COVID-19. Η δωρεά υλοποιείται σε συνεργασία με τα Υπουργεία Παιδείας, Υγείας καθώς και οργανωμένους φορείς. Συγκεκριμένα η δωρεά περιλαμβάνει 1300 tablets υψηλών προδιαγραφών προς το Υπουργείο Παιδείας για την ενίσχυση μαθητών, ενώ σημαντικό μέρος της δωρεάς θα δοθεί στο Υπουργείο Υγείας για την ενίσχυση της Μονάδας Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με ιατρικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.
 
Η παράδοση των 1300 συσκευών tablets στο Υπουργείο Παιδείας θα γίνει από τα Public με σκοπό τη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε μαθητές και μαθήτριες δημοσίων σχολείων της Κύπρου. Οι συσκευές θα διανεμηθούν από το Υπουργείο Παιδείας σε παιδιά Δημοτικών και Γυμνασίων που ανήκουν σε οικογένειες χαμηλών εισοδημάτων και σήμερα στερούνται πρόσβασης στα προγράμματα τηλεκπαίδευσης του Υπουργείου. Επιπρόσθετα, ο Όμιλος θα δωρίσει tablets, laptops, εκτυπωτές και άλλες συσκευές σε οικογένειες του Συνδέσμου Συγγενών και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό «Μαζί», της Παγκύπριας Οργάνωσης Γονέων και Φίλων Παιδιών με Εγκεφαλικές και άλλες Παραλύσεις «Αγκαλιά Ελπίδας», καθώς και στο Τμήμα Ενδονοσοκομειακής Νοσηλείας Εφήβων με σοβαρές ψυχικές διαταραχές του Μακαρείου Νοσοκομείου.
 
Webinar με την συμμετοχή του Υφυπουργού Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκου Κόκκινου διοργανώνει στις 28 Μαΐου ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ). Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το webinar πραγματοποιείται την στις 13:00 μμ και θα δώσει την ευκαιρία στα Μέλη του ΣΕΛΚ να ενημερωθούν για το Υφυπουργείο Έρευνας που συστάθηκε πρόσφατα, το ρόλο και τους στόχους του, και ασφαλώς τους σχεδιασμούς του οι οποίοι λαμβάνουν τεράστια σημασία λόγω και της υγειονομικής κρίσης που ταλανίζει κοινωνία και οικονομία. Κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής εκδήλωσης οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τις ερωτήσεις τους στον κ. Κόκκινο.
 
Αναφέρεται ακόμη ότι εν μέσω διαφορετικών συνθηκών απασχόλησης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, ο ΣΕΛΚ απέδειξε αμέσως την ευελιξία και προσαρμοστικότητά του στα νέα δεδομένα διοργανώνοντας προς όφελος των Μελών του και σε συνεργασία με το ισχυρό δίκτυο συνεργατών του, εντός και εκτός Κύπρου, μια σειρά από διαδικτυακά σεμινάρια (Webinars) και άλλων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
 
Στο πλαίσιο των Δράσεων 2019-2020: «Νέος σε έρημο νησί» του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου, δεκαεπτά έφηβοι της Ομάδας Εφήβων Συμβούλων της Επιτρόπου Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού, «συναντήθηκαν» διαδικτυακά με ένα κομμάτι χαρτί στο χέρι κι αντιμετώπισαν τις συνθήκες του περιορισμού μέσα από τη δημιουργικότητα. Έμαθαν να γράφουν στίχους για να αποτυπώσουν σ’ ένα τραγούδι τη δική τους οπτική. Έπειτα, χρησιμοποιώντας το κινητό τους τηλέφωνο δημιουργικά έδωσαν στο τραγούδι τους εικόνα, έφτιαξαν το δικό τους μουσικό βίντεο. «Τα μηνύματα των παιδιών ηχηρά και ξεκάθαρα, μας υπενθυμίζουν ότι το παιδί έχει λόγο, είναι εδώ και δεν υπάρχει μόνο μέσα από το βλέμμα των ενηλίκων. Οι έφηβοι αντίκρισαν με υπευθυνότητα τις δυσκολίες και τόλμησαν να φανταστούν τον κόσμο μετά τη λήξη της πανδημίας, όσο πολύχρωμο και αισιόδοξο θα ήθελαν να είναι» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
Το Cyprus Institute of Marketing (CIM) ανακοίνωσε ότι η 2η έκδοση της εφαρμογής του για κινητά είναι πλέον διαθέσιμη. Το CIM είναι η πρώτη ΙΣΤΕ (Ιδιωτική Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης) που έχει αναπτύξει την δική της εφαρμογή για κινητά (mobile application) προς όφελος των φοιτητών της. Η δεύτερη έκδοση θα είναι  διαθέσιμη από την 1η Ιουνίου 2020 τόσο για συστήματα IOS όσο και για Android.
 
Στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών σαν το κορυφαίο Κυπριακό Business Schools και ένα από τα κορυφαία στην Ευρώπη, η νέα εφαρμογή για κινητά προσφέρει στον φοιτητή όλες τις πληροφορίες για τα προσφερόμενα προγράμματα με εύκολο και χρηστικό τρόπο, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Ανεξαρτήτως από την κρίση της πανδημίας που προέκυψε, οι σχεδιασμοί του κορυφαίου κυπριακού Business School για επενδύσεις στην τεχνολογία και καινοτομία, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, καταλήγει.
 
Το ξενοδοχείο Cavo Zoe Seaside Hotel προσφέρει 100 Voucher διαμονής (300 διανυκτερεύσεις με πρωινό), στα νοσοκομεία αναφοράς «εκεί που δόθηκε η μάχη για τη ζωή». «Θεωρούμε χρέος μας να εκφράζουμε έμπρακτα τη μεγάλη μας ευγνωμοσύνη για τους Ήρωες, ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και επαγγελματίες υγείας για την συνεισφορά και τις πράξεις τους όλη αυτή τη δύσκολη περίοδο στη μάχη κατά του Κορωνοϊού» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση. Τα voucher θα παραδοθούν στον ΟΚΥπΥ, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Πηγή:ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Προώθηση σχεδιασμών για συστήματα αποθήκευσης και υδρογόνο ζητά η Επιτροπή Ενέργειας
Ολοκληρώθηκε η σύνταξη Νομοσχεδίου κατοχύρωσης των καλλιτεχνών και τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση
Δ. Στυλιανού: Η πλατφόρμα που βάζει την Κύπρο στον διεθνή κινηματογραφικό χάρτη
Ανυπόστατα παράπονα για ποσότητα υγραερίου σε κυλίνδρους ενώπιον του Συνδέσμου Καταναλωτών
Αυτά είναι τα εξεταστικά κέντρα για τις Παγκύπριες Εξετάσεις κατά επαρχία
Υφ. Έρευνας: Στόχος έως το 2026 η πλήρης κάλυψη σε συνδεσιμότητα πολύ υψηλών ταχυτήτων
ΥΠΕΣ για σχέδιο ΚτίΖΩ-«Δεν θα υπάρξει σοβαρή παρέκκλιση από τα καθορισμένα χρονοδιαγράμματα»
Βιώσιμο ως το 2080 το ΤΚΑ-Πολιτική βούληση Κυβέρνησης για εξορθολογισμό επενδυτικής πολιτικής
Αναβολές με τη σέσουλα στην ΕΦ-Επιείκεια ΥΠΑΜ σε αθλητές, κάλεσμα Ελεγκτικής για επανεξέταση κριτηρίων
Στις 29 Μαΐου ξεκινά η θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας