Α. Πίλλι: Καμία οριστική ημερομηνία για άνοιγμα των οδοφραγμάτων

Δεν υπάρχει οριστική ημερομηνία σε σχέση με το άνοιγμα των οδοφραγμάτων και εντός των προσεχών ημερών θα συζητήσουν το θέμα οι επιτροπές υγείας των δύο πλευρών, είπε σε δηλώσεις του ο «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί.
 
Υπό τον τίτλο «Ανησυχώ», η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Γενί Μπακίς» σε σημερινό τη δημοσίευμα αναφέρεται σε αποκλειστικές δηλώσεις του «υπουργού υγείας» ο οποίος μεταξύ άλλων ανάφερε ότι ανησυχεί για το άνοιγμα των οδοφραγμάτων, επισημαίνοντας ότι ενόσω συνεχίζεται η πανδημία διεθνώς, συνεχίζει να υπάρχει ρίσκο.
 
Ο Πιλλί είπε ότι όταν έρθει η ώρα, θα ληφθούν μέτρα και θα ανοίξουν τα οδοφράγματα, λαμβάνοντας υπόψη των αριθμό των κρουσμάτων στις ελεύθερες περιοχές.
 
Σημείωσε ότι ως «υπουργείο» δεν θα προβούν σε υποχωρήσεις στα μέτρα και πρόσθεσε ότι θα ληφθούν μέτρα μαζί από τον «βορρά» και τον «νότο» και ότι οι κανόνες και τα μέτρα θα σχεδιαστούν με το επιστημονικό συμβούλιο.
 
Ανέφερε ότι η ημερομηνία ανοίγματος των οδοφραγμάτων θα είναι μετά τις 8 Ιουνίου και ότι έχουν ετοιμάσει έναν οδικό χάρτη σε περίπτωση που θα γίνει αυτό, αλλά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα η ημερομηνία.
 
Κάτω από τον τίτλο «Είμαστε σε διαβούλευση και με την Τουρκία σε σχέση με το άνοιγμα των πυλών», η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Αφρίκα» γράφει σήμερα ότι σε δηλώσεις στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, ο κ. Πιλλί είπε ότι δεν υπάρχει κρούσμα κορωνοϊού στα κατεχόμενα κατά τις τελευταίες 36 ημέρες, παρά το γεγονός ότι έγιναν τεστ σε ασθενείς που παρουσιάζουν κάποια συμπτώματα.
 
Σημειώνοντας ότι άνοιξαν μερικοί τομείς και χαλάρωσαν τα μέτρα για τον κορωνοϊό, ο Πιλλί είπε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του «λαού» εφαρμόζει τους κανόνες προστασίας και προειδοποίησε ότι έστω και αν δεν υπάρχει κρούσμα σήμερα στα κατεχόμενα μπορεί να υπάρχουν ασυμπτωματικοί ασθενείς.
 
Ανέφερε ότι μετά το μπαϊράμι θα εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στις επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν και πρόσθεσε ότι μετά από ορισμένο χρονικό διάστημα, θα αρχίσουν και οι επισκέψεις από το εξωτερικό.
 
Σύμφωνα με τον Πιλλί, μετά το άνοιγμα των πυλών όσοι εισέρχονται στα κατεχόμενα θα υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό και θα λαμβάνονται διαφορετικά μέτρα για τους τουρίστες σε σύγκριση με τα μέτρα που λαμβάνονται για τους «πολίτες» της «ΤΔΒΚ».
 
Υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν τους άφησε μόνους και ότι έλαβαν κάθε είδους βοήθεια από την Τουρκία στην διαδικασία αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Επισημαίνοντας ότι η στήριξη θα συνεχίσει, ευχαρίστησε ειδικά τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγγίπ Έρντογαν και τον Υπουργό Υγείας Φαχρεττίν Κοτζιά.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Ζητά από υποψήφιους δέσμευση για προώθηση των αιτημάτων της ΟΠΑΚ
Τροποποίηση κανονισμού ΕΕ για προστασία καταναλωτών, ζητά ο ΓΔ του Υπ. Ενέργειας
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Στο 11,7% η διαφορά ακριβότερου από φθηνότερο καλάθι προϊόντων-Αυξήσεις σε λαχανικά, αλλαντικά και όσπρια
Η εκπαίδευση Νοσηλευτών επίκεντρο επιστολής προς υπ. Υγείας από αρμόδιους Συνδέσμους
Η θέση ΥΠΑΝ για τις καταγγελίες για σχολεία-«Μεμονωμένα περιστατικά, κοινωνικό φαινόμενο η βία»