Ένας Κύπριος πίσω από τεστ… express στη Βρετανία

Ένας Κύπριος καθηγητής που διαμένει στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται πίσω από ένα πρωτοποριακό τεστ για τον κορωνοϊό, το οποίο δίνει αποτέλεσμα σε λιγότερο από μία ώρα και δεν χρειάζεται τα πρόσωπα που ελέγχονται να περάσουν από εργαστηριακό έλεγχο.
 
Πρόκειται για τον καθηγητή Κρις Τουμάζου, ο οποίος έχει τη βάση του στο Imperial College London.
 
Καθώς η Βρετανία προσπαθεί να αυξήσει τις δοκιμές για να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της οικονομίας, ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει, είναι ότι χρησιμοποιεί κυρίως εργαστηριακές δοκιμές που χρειάζονται περίπου 48 ώρες για να αποδώσουν αποτέλεσμα.
 
Ως εκ τούτου, οι ταχύτερες δοκιμές θα μπορούσαν να επιτρέψουν σε περισσότερους ανθρώπους να επιστρέψουν στη δουλειά και θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να επιτύχει τον στόχο του για διενέργεια 200.000 δοκιμών την ημέρα.
 
Aυτή η νέα δοκιμή του Κύπριου καθηγητή, είναι βασισμένη στο σχεδιασμό μιας δοκιμής DNA που αναπτύχθηκε και έλαβε έγκριση για κλινική χρήση από τον Οργανισμό Ρυθμιστικών Υπηρεσιών Φαρμάκων και Υγείας (MHRA), στα τέλη Απριλίου μετά από επιτυχείς δοκιμές.
 
Το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας, ανέφερε ότι ήταν ένα πιλοτικό σχέδιο και ότι διεξήχθησαν και άλλες εργαστηριακές δοκιμές για να εξεταστούν τα οφέλη και οι δυνατότητες κάθε δοκιμής. Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Βρετανίας, χρησιμοποιεί επίσης κι άλλα μηχανήματα φροντίδας για τη δοκιμή του ιού.
 
Η Βρετανία έκανε μια αρχική παραγγελία 10.000 κασετών DnaNudge τον Μάρτιο και από τότε, προμηθεύθηκε άλλα 70.000 με την τιμή των αναλώσιμων να κυμαίνεται περίπου στις 40 λίρες έκαστος.
                                                                        
«Είναι ένα εργαστήριο σε καψούλα. Μπορείτε ακόμη και να δείτε τόσο μικρά θραύσματα του RNA (ριβονουκλεϊκό οξύ), που μπορείτε να ελέγξετε εάν ένας ασθενής «βγαίνει» τον κορωνοϊό ή έχει προσβληθεί», είπε ο κ. Τουμάζου.
 
«Αυτό το τεστ λειτουργεί και είναι στην πραγματικότητα πιο ευαίσθητο, από μερικές από τις εργαστηριακές εξετάσεις», δήλωσε στο Reuters ο Δρ Gary Davies, διευθυντής ιατρικών νοσοκομείων στο Chelsea and Westminster. Είπε ότι το τεστ χρησιμοποιείται για ασθενείς που μπαίνουν στο νοσοκομείο, για να αποφασίσουν ποιος θάλαμος θα τους τοποθετήσει.
 
Σημειώνεται ότι ο δρ. Τουμάζου, γεννήθηκε στο Cheltenham, και έχει καταγωγή από την κατεχόμενη Γιαλούσα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων
«Θα σε σκοτώσω»-Μαθητής γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Υποβάλλονται την Τετάρτη οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές
Εντός του 2024 η νομοθετική ρύθμιση της πρακτικής εργασίας των φοιτητών
Πιθανόν ανήλικης η σορός που εντοπίστηκε στη Σωτήρα-Λήφθηκαν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις