Θέλουν παρέμβαση Αναστασιάδη για τα παιδιά με αναπηρίες-Δεν ικανοποιεί το mea culpa

Δεν έπεισε τους γονείς παιδιών με αναπηρίες το mea culpa της Κυβέρνησης και θέλουν παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, προκειμένου να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα θρανία.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δίνει εκ νέου εξηγήσεις και απολογείται η Κυβέρνηση για τα παιδιά με αναπηρία
 
Οι γονείς θα βρεθούν για άλλη μια φορά έξω από το Υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθούν. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας τους θα πραγματοποιηθεί στις δύο το μεσημέρι.

«Δεν μας ικανοποίησε επειδή επιμένουν σε ένα διαφορετικό χειρισμό των παιδιών μας, προφασιζόμενοι την αναπηρία τους. Εμείς ως γονείς από τις 17 Μαΐου, δώσαμε κατάλογο για το ποια παιδιά ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Συνεχίζουν να μας διαχωρίζουν.

Περιμέναμε παρέμβαση από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να λήξει όλο αυτό που γίνεται. Εμείς θέλουμε να πάνε όλα τα παιδιά μας σχολείο. Εδώ αποφασίστηκε το άνοιγμα αεροδρομίων και θα κλείσουν τα παιδιά μας σπίτι, επειδή έχουν αναπηρία», ανάφερε μιλώντας στον REPORTER η Γιούλα Πιτσιάλη, εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Παίρνει θέση και το Hope for Children για το θέμα με τα παιδιά με αναπηρία

Η κ. Πιτσιάλη ανέφερε πως στάληκαν λίστες με τα λεγόμενα υγιή παιδιά σε διευθυντές σχολείων και τα υπόλοιπα εκτός λίστας θα πρέπει να κληθούν και να περάσουν από συγκεκριμένη διαδικασία.

«Στη βάση ποιων κριτηρίων, των χαρακτηριστικών της αναπηρίας τους; Το mea culpa θα μας ικανοποιούσε, εάν εκτός από την έλλειψη προετοιμασίας για να υποδεχθούν τα παιδιά μας, αναγνώριζαν και τη διάκριση που έκαναν. Μας εξευτελίζουν ως γονείς. Δεν πιστεύουν τους γονείς που λένε, πως τα παιδιά τους δεν ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες», σημείωση η κ. Πιτσιάλη.

Το πρωί ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, απολογήθηκε για άλλη μια φορά για τους χειρισμούς στο θέμα της επιστροφής των παιδιών με αναπηρία στο σχολείο.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο κ. Κούσιος εξέφρασε τη λύπη της Κυβέρνησης για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, ανεξάρτητα από το αν υπάρχουν δικαιολογίες ή όχι, που υπάρχουν, όπως είπε.

 «Στο αποτέλεσμα έχουμε αδικήσει αυτά τα παιδιά και θα πρέπει άμεσα να επιληφθούμε και να δώσουμε λύσεις. Έχουμε αδικήσει αυτά τα παιδιά και πρέπει να βρούμε λύσεις. Ο Υπουργός Παιδείας προβαίνει σε συγκεκριμένες ενέργειες και είναι σε επαφή με το Υπουργείο Υγείας για να δώσουμε τις λύσεις που πρέπει».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Θετική η Επ. Υγείας για επέκταση κρατικής χορηγίας ΟΚΥπΥ
Υπεψηφίστηκε ομόφωνα ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-Δυσφορία Βουλής για καθυστέρηση
Δέσμευση Βουλής για εξεύρεση βιώσιμων πολιτικών για καλύτερες συνθήκες εργασίας