Πέμπτη 9 Ιουλ, 2020 | Επικοινωνία
trans gif

Παγκράτιος Μερακλής: Ξέρω πολλούς ομοφυλόφιλους ιερείς και νυν και όλα

  24/05/2020 08:43
Παγκράτιος Μερακλής: Ξέρω πολλούς ομοφυλόφιλους ιερείς και νυν και όλα

Παγκράτιος Μερακλής: Ξέρω πολλούς ομοφυλόφιλους ιερείς και νυν και όλα

  24/05/2020 08:43
Το 1996, ήταν μια χρονιά σταθμός για την εκκλησία της Κύπρου, η οποία βίωσε την μεγαλύτερη κρίση της στη σύγχρονη εποχή.
 
Εκείνη τη χρονιά, έφυγε από τη ζωή ο Μητροπολίτης Μόρφου Χρύσανθος και στις εκλογές που διεξήχθησαν κέρδισε με ποσοστό 96%,ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Παγκράτιος Μερακλής, ωστόσο ο τότε Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Α’, απέρριψε την υποψηφιότητα του Μερακλή, προκαλώντας την οργίλη αντίδραση του κόσμου.
 
Λίγες μέρες αργότερα, ξεσπούν φήμες για περί ομοφυλοφιλίας και AIDS. Ο Παγκράτιος Μερακλής, μιλώντας στην εκπομπή «24 ώρες», ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ξέρει ιερείς από άλλες εκκλησίες που είναι ομοφυλόφιλοι.
 
«Βεβαίως και ξέρω πολλούς. Αλλά δεν είναι ανάγκη να τα πω. Και νυν και όλα. Δεν λέω για την εκκλησία της Κύπρου, σε ολόκληρη την ορθοδοξία. Και κάποιος από μια άλλη εκκλησία πέθανε από το AIDS».
 
Σε ότι αφορά στο ρόλο της εκκλησίας στη ζωή μας, ο Παγκράτιος Μερακλής είπε ότι «η εκκλησία είναι μητέρα όλων και δεν διώχνει το παιδί της. Είτε κλέφτης είναι, είτε φονιάς δεν τον απορρίπτει. Τον αγκαλιάζει με αγάπη».
 
Έφερε μάλιστα το παράδειγμα μιας μάνας που το παιδί της πάνω σε μι στιγμή αδυναμίας έκανε ένα φόνο κα δερωτήθηκε αν θα το απορρίψει.
 
«Δεν θα πάει να το δει στη φυλακή; Δεν θα του ανοίξει το σπίτι της; Αν δεν το ανοίξει, δεν είναι πραγματική μάνα. Η εκκλησία πρέπει να στέκεται δίπλα στον καθένα και να του προσφέρει αγάπη».
 
Απάντησε επίσης και ως προς το κατά πόσον έρθει η εκκλησία και πάρει πίσω την Αργία, στην οποία βρίσκεται, αν θα το δεχθεί.
 
Ο Παγκράτιος, ανέφερε ότι «ούτε θέλω, ούτε περιμένω, ούτε επιδιώκω. Εγώ είμαι εδώ με τους αγίους μου, με τους εχθρούς μου. Πάντοτε οι μεγάλοι άγιοι είχαν εχθρούς. Ακόμα κι αυτούς που μας εχθρεύονται χρειάζονται την προσευχή μας για να μαλακώνεται η ψυχή μας».
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας