Οι παραλίες που φόρεσαν τα καλά τους και οι δήμοι που δεν τα κατάφεραν (pics)

Φόρεσαν τα καλά τους οι οργανωμένες παραλίες και είναι σχεδόν έτοιμες να υποδεχθούν τον κόσμο, που αδημονεί για μακροβούτια και ηλιοθεραπεία με τις ώρες. Μπορεί οι προβλέψεις της Μετεωρολογικής και η εμφάνιση μεδουσών, να χάλασε το πάρτι σε κάποιους δήμους και να άλλαξε τα σχέδια σε λουόμενους που ετοιμάζονταν για το πρώτο τους μπάνιο, ωστόσο και μόνο το γεγονός ότι επιτρέπεται πλέον η πολύωρη παραμονή στις παραλίες, προκαλεί ικανοποίηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αυτό είναι το πρωτόκολλο για τις παραλίες-Στα τέσσερα μέτρα οι ομπρέλες

Δήμοι και κοινότητες δούλεψαν τα τελευταία εικοσιτετράωρα σε πολύ έντονους ρυθμούς και ετοίμασαν σε χρόνο ρεκόρ τις παραλίες. Ομπρέλες και κρεβατάκια, βρίσκονται στις θέσεις τους όπως και οι ναυαγοσώστες που εκπαιδεύτηκαν στο νέο πρωτόκολλο.

Η έκπληξη του Δήμου Παραλιμνίου

Με μια έκπληξη υποδέχεται όσους θα βρεθούν στις πανέμορφες παραλίες του Πρωταρά ο Δήμος Παραλιμνίου. Θα προσφέρει δωρεάν μέχρι τη Δευτέρα, ομπρέλες και κρεβατάκια σε όλους τους λουόμενους.

«Όλες οι παραλίες στον Πρωταρά είναι πανέτοιμες να υποδεχθούν τον κόσμο. Τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και θα εφαρμόσουμε πλήρως το πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας», ανέφερε στον REPORTER ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης.

Περιμένουν πως και πως τον κόσμο στην Αγία Νάπα
Η ιδέα και μόνο ότι θα έρθει κόσμος στην περιοχή τους προκαλεί ενθουσιασμό στους κατοίκους της Αγίας Νάπας, που δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα λόγω της απουσίας τουριστών.

«Έχει μία εβδομάδα που κάνουμε προετοιμασίες στις παραλίες που έχουν την πιο μεγάλη επισκεψιμότητα. Κρεβατάκια και ομπρέλες έχουν τοποθετηθεί στις παραλίες nissi beach, Μακρόνησος, Λάντα,   λιμανάκι πανταχού, βαθκιά γωνιά και Κόννος beach.

Περιμένουμε το άνοιγμα των παραλιών για να δώσουν ζωή στην περιοχή μας και να αλλάξει η διάθεση του κόσμου. Θα βοηθηθούν και κάποιες επιχειρήσεις. Θα είναι με χαρά που θα δούμε τον κόσμο στην Αγία Νάπα», σημείωσε o Δήμαρχος της περιοχής Χρίστος Ζανέττος.

Πανέτοιμη η Λάρνακα
Πανέτοιμες είναι και οι παραλίες της Λάρνακας με αυτήν του Μακένζι και τις Φοινικούδες να έχουν την τιμητική τους.  

«Εμείς προσλάβαμε ήδη προσωπικό και βρήκαμε και ειδικές συσκευές για να απολυμαίνουμε τα κρεβατάκια και τις ομπρέλες. Είμαστε πανέτοιμοι και περιμένουμε τον κόσμο», λέει ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

Έτοιμες δύο οργανωμένες παραλίες στην Πάφο
Κατάφερε να τοποθετήσει ξαπλώστρες και ομπρέλες στις δύο παραλίες που βρίσκονται υπό τη διαχείρισή του ο Δήμος Πάφου.

«Από τις υπόλοιπες δώδεκα, τις οποίες διαχειρίζονται ιδιώτες μόνο δύο με τρεις θα οργανωθούν. Στις υπόλοιπες που βρίσκονται μπροστά στα ξενοδοχεία, λόγω του ότι δεν υπάρχουν τουρίστες, δεν θα τοποθετηθούν κρεβατάκια και ομπρέλες.

Για την Πάφο δεν αναμένεται, όμως να συμβει αυτό που θα συμβεί Αγία Νάπα και τον Πρωταρά, όπου κόσμος θα μεταβεί, κυρίως από τη Λευκωσία μαζικά. Περιμένουμε το άνοιγμα των ξενοδοχείων», σημείωσε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος.

Αυτοί που δεν πρόλαβαν…
Έτρεξαν, προσπάθησαν… αλλά δεν κατάφεραν να βάλουν κρεβατάκια και ομπρέλες στις παραλίες τους οι Δήμοι Λεμεσού και Πέγειας

Η επίσπευση του ανοίγματος των οργανωμένων παραλιών και το γεγονός, πως δεν κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός για ομπρέλες και κρεβατάκια, είναι οι λόγοι που δεν πρόλαβε η Λεμεσός. Έγιναν ωστόσο, εργασίες στην άμμο και απολυμάνσεις.
«Είμαστε έτοιμοι. Φτιάξαμε την άμμο και προετοιμάσαμε τις παραλίες. Εμείς βγαίνουμε σε προσφορές για τα κρεβατάκια και ομπρέλες. Υπολογίζουμε μέχρι το επόμενο Σαββατοκυρίακο είμαστε έτοιμοι. Ο κόσμος όμως μπορεί να πάει να κάνει το μπάνιο του», δήλωσε ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης.
 
 
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πέγειας, ανέφερε πως δεν τοποθετήθηκαν ξαπλώστρες τις παραλίες, αφού χρειάζεται και άλλος χρόνος προετοιμασίας ώστε να εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα.
 
«Θέλουμε να αναρτήσουμε πινακίδες στις παραλίες και να προετοιμαστούμε καλά, να κάνουμε σωστή δουλειά», υπέδειξε ο κύριος Μαρίνος Λάμπρου σημειώνοντας πως οι έκτακτοι εργάτες για τις παραλίες πιάνουν δουλειά τη Δευτέρα.

Οι υποχρεώσεις των λουόμενων
Όπως άλλαξε τις υπόλοιπες πτυχές της ζωής μας η πανδημία, αλλάζει και τις συνήθειες στις  παραλίες αφού δήμοι και οι λουόμενοι καλούνται να τηρήσουν κάποια μέτρα.
  • Εάν τοποθετήσουν ομπρέλα, πρέπει να έχει απόσταση 4 μέτρων από την επόμενη
  • Σε κάθε ομπρέλα τοποθετούνται δύο κρεβατάκια
  • Στις ξαπλώστρες πρέπει να τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα από το λουόμενο
  • Απαγορεύεται η χρήση αποδυτηρίων και ντους που λειτουργούν σε κλειστούς χώρους

Το προσωπικό των παραλιών, εξάλλου υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες και καρέκλες, μετά από την χρήση από λουόμενους.

Απαγορεύεται, ακόμη η πλανοδιοπώληση τροφίμων στην παραλία (π.χ χυμοί, νερό, γλυκά κ.α. ) σύμφωνα με τα διατάγματα όπως αυτά εκάστοτε τροποποιούνται.

Τσουχτερά πρόστιμα
Τις παραλίες θα περιπολούν αστυνομικοί και τροχονόμοι των Δήμων. Εάν παραβούν τις υποχρεώσεις τους οι λουόμενοι θα τους γίνονται συστάσεις κι εάν δεν συμμορφώνονται θα εκδίδεται εξώδικο 300 ευρώ. Πιο βαριά είναι τα πρόστιμα για τους δήμους και τις κοινότητες.

«Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία για τους δήμους και τις κοινότητες. Γίνεται καταγγελία στην Κεντρική Επιτροπή Παραλιών και μπορεί να επιβληθούν πρόστιμα μέχρι 1517 ευρώ», δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής παραλιών, κ. Λοΐζος Λοΐζου.

Όπως σημείωσε ο κ. Λοΐζου οι υπάλληλοι των Δήμων επιμορφώνονται με επιπρόσθετα καθήκοντα, όπως αυτό της απολύμανσης, κάτι που θα δυσκολέψει τη δουλειά τους.
«Πρέπει ο κόσμος να επιδείξει υπομονή και ανοχή. Πρέπει να περιμένουν την σειρά τους και τους εργαζόμενους να τελειώσουν τις απολυμάνσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Με πακέτο προτάσεων Νόμου που ετοίμασε ο Ελεγκτής, θέλει να δώσει λύση στο θέμα των πολλαπλών συντάξεων η αντιπολίτευση
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Δεν θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές οι Σπαρτιάτες-Μπλόκο από τον Άρειο Πάγο
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές